Duurzame overheid


De Partij voor de Dieren vindt dat de overheid het goede voorbeeld moet geven en dus moet inzetten op een duurzaam beleid voor overheidsinstanties. Dat betekent 100% duurzaam inkopen als norm en bij aanbestedingen harde duurzaamheidscriteria hanteren. Nieuwe en kleinere bedrijven moeten makkelijker in aanmerking komen voor opdrachten van de overheid. Door duurzame innovaties in te kopen, jaagt de overheid nieuwe economische bedrijvigheid aan en geeft zo duurzame innovaties de kans om door te breken op de markt.

Voedsel in de bedrijfsrestaurants van overheidsgebouwen wordt biologisch en regionaal of fairtrade ingekocht. Het bedrijfsrestaurant voorziet in veganistische opties en voert tenminste één vlees- en visloze dag in. Ook willen we dat er in overheidsgebouwen kraanwater in plaats van flessenwater geschonken wordt en dat voedselverspilling wordt tegengegaan.

Er wordt uitsluitend groene stroom gebruikt, bij voorkeur opgewekt op of rond het gebouw. Overheidsgebouwen hebben het energielabel A of worden zo aangepast dat zij hieraan gaan voldoen.

Het standpunt Duurzame overheid is onderdeel van: Klimaat- en milieubeleid

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Nieuwe eetcultuur op minis­terie OCW: 'Carnivoor? Geef het door!'

Minister Van Engelshoven kiest voor plantaardige diners als norm

Minister Van Engelshoven heeft op verzoek van PvdD-Kamerlid Christine Teunissen toegezegd het concept 'Carnivoor? Geef het door!' uitgangspunt te maken bij diners georganiseerd door het ministerie van OCW. Dit concept keert de sociale norm om: menu's zijn standaard plantaardig en liefhebbers van vlees, vis en zuivel geven hun dieetwens door. Teunissen spreekt van 'een doorbraak': "Ik vind het ge...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws