Duurzame overheid


De Partij voor de Dieren vindt dat de overheid het goede voorbeeld moet geven en dus moet inzetten op een duurzaam beleid voor overheidsinstanties. Dat betekent 100% duurzaam inkopen als norm en bij aanbestedingen harde duurzaamheidscriteria hanteren. Nieuwe en kleinere bedrijven moeten makkelijker in aanmerking komen voor opdrachten van de overheid. Door duurzame innovaties in te kopen, jaagt de overheid nieuwe economische bedrijvigheid aan en geeft zo duurzame innovaties de kans om door te breken op de markt.

Voedsel in de bedrijfsrestaurants van overheidsgebouwen wordt biologisch en regionaal of fairtrade ingekocht. Het bedrijfsrestaurant voorziet in veganistische opties en voert tenminste één vlees- en visloze dag in. Ook willen we dat er in overheidsgebouwen kraanwater in plaats van flessenwater geschonken wordt en dat voedselverspilling wordt tegengegaan.

Er wordt uitsluitend groene stroom gebruikt, bij voorkeur opgewekt op of rond het gebouw. Overheidsgebouwen hebben het energielabel A of worden zo aangepast dat zij hieraan gaan voldoen.

Het standpunt Duurzame overheid is onderdeel van: Klimaat- en milieubeleid

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

PvdD roept minister op: steun de Week zonder Vlees!

De Partij voor de Dieren roept het ministerie van LNV op de Week zonder Vlees, die op 9 maart van start gaat, weer te steunen. In 2018 verspreidde landbouwminister Schouten nog een open uitnodiging om mee te doen. Het CDA uitte daar felle kritiek op, waarop het in 2019 opvallend stil bleef vanuit het ministerie. “Het kabinet stelt dat er geen enkel taboe is in de aanpak van de stikstofcrisis. Alle...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws