PvdD roept minister op: steun de Week zonder Vlees!


4 maart 2020

De Partij voor de Dieren roept het ministerie van LNV op de Week zonder Vlees, die op 9 maart van start gaat, weer te steunen. In 2018 verspreidde landbouwminister Schouten nog een open uitnodiging om mee te doen. Het CDA uitte daar felle kritiek op, waarop het in 2019 opvallend stil bleef vanuit het ministerie. “Het kabinet stelt dat er geen enkel taboe is in de aanpak van de stikstofcrisis. Alle reden dus om aan de Week zonder Vlees mee te doen”, zegt fractievoorzitter Esther Ouwehand, die Kamervragen heeft gesteld.

Ouwehand vervolgt: “Een verminderde vleesconsumptie kan een enorme bijdrage leveren aan het oplossen van de grote klimaatopgaves en stikstofuitdagingen en is nota bene een beleidspunt van het ministerie. Campagnes als de Week zonder Vlees passen bij uitstek bij overheidspogingen om de vleesconsumptie vrijwillig te laten verminderen.”

Ouwehand stelt ook voor de ministeries tijdens de Week zonder Vlees te laten cateren volgens het concept ‘Carnivoor? Geef het door!’, zoals het ministerie van OCW en verschillende gemeenten op voorstel van de Partij voor de Dieren ondertussen het hele jaar door doen. Zo kunnen ministeries met behoud van keuzevrijheid plantaardig voedsel de norm laten zijn en op die manier een bijdrage leveren aan het behalen van de stikstof- en klimaatdoelstellingen.

Gerelateerd nieuws

Stop de aanleg van kunstgrasvelden

De Partij voor de Dieren wil een stop op de aanleg van kunstgrasvelden en weer terug naar echt gras. Hiervoor geeft Kamerlid ...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil forse verhoging vliegbelasting

De Partij voor de Dieren pleit voor een fors hogere vliegbelasting. Het huidige regeringsvoorstel van een vliegbelasting van ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief