Statement Esther Ouwehand naar aanleiding van de val van het kabinet


8 juli 2023

Dit kabinet had er nooit onder leiding van deze premier mogen zitten. Maar de wijze waarop het kabinet nu aftreedt, is ongekend. Er is bewust een crisis gecreëerd voor de politieke belangen en profileringsdrang van Mark Rutte. Over de ruggen van kinderen uit oorlogsgebieden. Geen problemen oplossen, maar erger maken of zelfs veroorzaken. Precies zoals we al dertien jaar van deze premier gewend zijn.

De Partij voor de Dieren wil de problemen van dit land oplossen in plaats van problemen weg te lachen. Ruimte maken voor meer natuur en voor betaalbare woningen. Een gezonde landbouw waar boeren voor goed voedsel zorgen, zonder dierenleed en vervuiling. Een einde aan de bio-industrie. Een land met schone lucht en schoon water. Energie die groen en voor iedereen betaalbaar is. Een land waarin grote vervuilers meebetalen aan het oplossen van de klimaatcrisis, in plaats van woekerwinsten binnenhalen en subsidies opstrijken.

De Partij voor de Dieren knokt al jaren voor een leefbare Aarde voor al haar bewoners, mens en dier. Een sterke Partij voor de Dieren is belangrijker dan ooit. Laat dit het einde zijn van het tijdperk Rutte. En het begin van een gezonde en groene toekomst!

- Esther Ouwehand

Gerelateerd nieuws

‘Nul uit de pijp van Chemours’

Het kabinet moet aan de slag om ervoor te zorgen dat er geen giftige PFAS meer naar de lucht of in het water geloosd mag word...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil onderzoek naar doodgeschoten wolf in Wapse

Was de bescherming van de schapen voldoende op orde? Was er echt sprake van acuut gevaar? Is het wolvenprotocol wel opgevolgd...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief