Vragen Boutkan en Van Raan over het bericht 'Rege­rings­toestel PH-GOV voor het eerst op Groningen Airport Eelde'


Indiendatum: 19 jun. 2023

Schriftelijke vragen van de leden Boutkan (Volt) en Van Raan (PvdD) aan de minister-president, de minister van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) en de minister voor Klimaat en Energie (EZK) over het bericht 'Regeringstoestel PH-GOV voor het eerst op Groningen Airport Eelde'[1]

  1. Bent u op de hoogte van de inhoud van het bovenstaande bericht?
  2. Wat vindt u ervan dat er een binnenlandse vlucht, van slechts negentien minuten en zonder passagiers aan boord, wordt afgelegd (van Schiphol Airport naar Groningen Airport) om de Koning (die op dat moment op werkbezoek in Westerbork was) op te halen voor een vervolgvlucht naar Madrid?
  3. Kunt u aangeven waarom de Koning de afstand van Westerbork naar Schiphol Airport niet op een andere manier heeft afgelegd, zoals middels het openbaar vervoer (een reis van slechts drie uur) of de auto (een reis van slechts twee uur)?
  4. Vindt u het in een tijd van hevige klimaatverandering en groeiende armoede uitlegbaar dat er binnenlandse vluchten afgelegd worden om het vervoer van de Koning te regelen? Graag een toelichting.
  5. Kunt u iedere vraag afzonderlijk beantwoorden?

[1] Luchtvaartnieuws.nl

Interessant voor jou

Vragen Akerboom over de toelating van een nieuw bijengif in de landbouw: de pesticide flupyradifurone

Lees verder

Vragen Van Esch en Wassenberg over de aanpak van illegale handel in beschermde in beschermde plant- en diersoorten of producten ervan

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer