Stop malafide puppy­handel!


16 september 2015

Esther Ouwehand wil dat het kabinet harder optreedt tegen de internationale malafide puppyhandel. Dankzij de inzet van de Partij voor de Dieren heeft staatssecretaris Dijksma al enkele maatregelen getroffen, maar dit is wat Ouwehand betreft niet genoeg.

Uit onderzoek van ZEMBLA blijkt dat het afgelopen jaar minstens 50.000 honden illegaal Nederland zijn binnengekomen .Hieruit blijkt dat Nederland een spil is in de internationale hondenhandel. Dit is het zoveelste signaal dat malafide fokkers en handelaren vrij spel hebben, en dat er miljoenen worden verdiend aan de handel in zieke pups, veelal afkomstig uit het Oostblok.

Esther Ouwehand: “De omstandigheden waarin de moederhonden leven is schrijnend. Medische zorg ontbreekt en de puppy’s krijgen geen inentingen. De hondenhandelaren halen de zieke puppy’s vaak veel te vroeg weg bij de moeder en zetten ze dan op lange transporten. Het is geen uitzondering dat de puppy’s ziek en uitgehongerd in Nederland aankomen. Het wordt tijd dat staatssecretaris Dijksma de nodige maatregelen neemt.”

De Partij voor de Dieren wil dat er meer en beter wordt gehandhaafd tegen de illegale puppyhandel. Ook is het nodig dat het kabinet de handel van dieren via Marktplaats verbiedt.

Kijk woensdagavond om 20:25 op NPO2 naar ZEMBLA over de malafide puppyhandel. Zie hier een overzicht van de acties van onze Tweede Kamerfractie tegen de malafide hondenhandel:

Gerelateerd nieuws

Miljoenennota is kostbaarste verkiezingscampagne ooit

De miljoenennota 2015 is de duurste verkiezingscampagne ooit stelt Marianne Thieme tijdens de Algemene Politieke Beschouwinge...

Lees verder

Kamer: erken effect klimaatverandering op vluchtelingenstroom

De Tweede Kamer wil dat het kabinet de effecten van klimaatverandering, handels- en belastingpolitiek en wapenleveranties op ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief