Weidegang koeien


De laatste jaren staan steeds meer koeien op stal, veel koeien komen nooit meer in de wei. Economische belangen krijgen hier voorrang boven het welzijn en de gezondheid van de dieren. Deze ontwikkeling moet gestopt worden. Weidegang zorgt voor minder klauw- en pootproblemen.

Daarnaast is weidegang een belangrijke factor bij milieuproblemen en gezondheidsklachten bij mensen. Koeien op stal veroorzaken meer fijnstof dan koeien in de wei. Door opstallen worden de concentraties fijnstof zeer hoog rondom de stal en het erf, waardoor er gezondheidsproblemen kunnen ontstaan voor de lokale bevolking. Een koe op stal krijgt bovendien meer krachtvoer dan een koe in de wei. Ook dit brengt meer milieubelasting met zich mee, want het gebruik van krachtvoer zorgt voor veel meer uitstoot van broeikasgas dan gras.

Het standpunt Weidegang koeien is onderdeel van: Vee-industrie afschaffen

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Nieuwe Wet Dieren belooft grote verbe­te­ringen voor dieren in de bio-industrie

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de vernieuwde Wet Dieren, waarin drie wetswijzigingen van de Partij voor de Dieren zijn opgenomen die voor grote dierenwelzijnsverbeteringen in de veehouderij gaan zorgen. Dieren mogen vanaf 2023 niet langer worden aangepast aan het systeem, maar het systeem wordt aangepast aan de dieren: een belofte die kabinetten al sinds 2002 doen, maar tot op heden niet hebb...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws