Succes: Tweede Kamer wil defi­nitief einde aan kippen vangen aan de poten


18 juni 2024

Als het aan de Tweede Kamer ligt, mogen kippen definitief niet meer aan de poten worden gevangen. Een meerderheid steunt het voorstel van de Partij voor de Dieren dat het kabinet oproept om zich te verzetten tegen het plan van de Europese Commissie en landbouwminister Adema om dit weer officieel toe te staan.

Het ondersteboven vangen van kippen is al bijna twintig jaar verboden via de Europese diertransportverordening, maar toch gebeurt het nog elke dag. Met botbreuken, bloedingen en ontwrichtingen bij honderden miljoenen kippen per jaar als gevolg.

De Kamer heeft zich eerder al uitgesproken dat het onacceptabel is om dieren te vangen op manieren die vermijdbaar leed opleveren. Ook de rechter heeft recentelijk geconcludeerd dat kippen écht niet aan de poten mogen worden opgetild. Esther Ouwehand: “Adema zou moeten ingrijpen en zorgen voor handhaving. Het is belachelijk dat hij wilde instemmen met het voornemen van de Europese Commissie om de regels hierover te versoepelen.”

Gerelateerd nieuws

Anja Hazekamp herkozen: dieren, natuur & milieu behouden stem in Europees Parlement!

De Partij voor de Dieren heeft definitief haar zetel behouden in het Europees Parlement. 4,5% van alle mensen die naar de ste...

Lees verder

"De Nationale Herdenking verdient iemand die de excuses voor het slavernijverleden belichaamt"

Geachte leden van het presidium, Op 1 juli vindt de jaarlijkse Nationale Herdenking Slavernijverleden plaats in Amsterdam. E...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief