Productie blank kalfs­vlees


De Partij voor de Dieren is tegen de productie van blank kalfsvlees omdat de productiemethode in strijd is met dierenwelzijn. Het ijzergehalte in het voedsel van kalveren wordt bewust laag gehouden waardoor zij consequent aan bloedarmoede lijden. Hierdoor voelen de dieren zich constant onwel.

In Nederland worden bijna 700.000 kalveren (van de 800.000 kalveren) gehouden voor blank kalfsvlees. Nederland is daarmee de grootste producent in Europa. De sector transporteert circa 100.000 levende kalveren per jaar naar het buitenland, vaak op lange, dieronvriendelijke transporten. De Partij voor de Dieren vindt dat hier een einde aan moet komen.

Het standpunt Productie blank kalfsvlees is onderdeel van: Vee-industrie afschaffen

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Vervoer per vliegtuig van kalfjes geen geschikt alter­natief voor boot

Partij voor de Dieren roept op om de import van kalfjes te stoppen

Ierland heeft plannen om dit voorjaar tienduizenden jonge kalfjes op het vliegtuig te zetten naar Nederland. Dit zou volgens de Ierse autoriteiten een oplossing zijn voor de lange diertransporten per boot en vrachtwagen die tot wel 40 uur kunnen duren. Frank Wassenberg heeft landbouwminister Schouten opgeroepen om Ierland duidelijk te maken dat dit plan onacceptabel is. De Partij voor de Dieren wi...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws