Samen­werking om dieren­mis­han­deling in het buitenland aan te pakken


De Partij voor de Dieren kan als Nederlandse politieke partij binnen de verschillende bestuurslagen de verantwoordelijken aanspreken wanneer dierenwelzijn in het geding is. Wanneer dierenmishandeling in het buitenland plaatsvindt, ligt dat anders. De PvdD kan dan alleen via de Nederlandse autoriteiten het buitenland aanspreken. Ook onderhouden wij contacten met internationale dierenopvang- en dierenwelzijnsorganisaties en steunen internationale acties.

Er zijn steeds meer Partijen voor de Dieren in het buitenland. De PvdD heeft in 2013 de Stichting Animal Politics opgericht die met steun van de overheid lezingen, workshops en congressen in andere landen organiseert over democratie en dierenwelzijn. De PvdD is vertegenwoordigd in het Europese Parlement met 1 zetel. Daar kunnen wij dierenmishandeling en –verwaarlozing op Europees niveau aankaarten.

Oost-Europa
De barbaarse manieren waarop zwerfdieren soms in Oost-Europese landen uit de weg worden geruimd is ronduit schokkend. In veel landen zwerven grote populaties honden en katten op straat. Die dieren worden aangemerkt als veroorzakers van overlast en worden op brute wijze verwijderd en/of gedood. Als politieke partij brengen wij deze onderwerpen voortdurend onder de aandacht en in Nederland pleiten we voor betere wet- en regelgeving.

Het standpunt Samenwerking om dierenmishandeling in het buitenland aan te pakken is onderdeel van: Mishandeling en verwaarlozing

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws