Samen­werking om dieren­mis­han­deling in het buitenland aan te pakken


De Partij voor de Dieren kan als Nederlandse politieke partij binnen de verschillende bestuurslagen de verantwoordelijken aanspreken als het gaat om dierenwelzijn. Wanneer dierenmishandeling in het buitenland plaatsvindt, ligt dat anders. Dan kan de PvdD alleen via de Nederlandse autoriteiten het buitenland aanspreken. We onderhouden daarnaast goede contacten met internationale dierenopvang- en dierenwelzijnsorganisaties en steunen internationale acties.

Er zijn steeds meer Partijen voor de Dieren in het buitenland. En in 2013 richtte wij de Stichting Animal Politics op. Met steun van de overheid geven zij lezingen, workshops en organiseren zij congressen in andere landen over democratie en dierenwelzijn. We zijn vertegenwoordigd in het Europese Parlement met 1 zetel. Daar kunnen wij dierenmishandeling en –verwaarlozing op Europees niveau aankaarten.

Oost-Europa
De barbaarse manieren waarop zwerfdieren soms in Oost-Europese landen uit de weg worden geruimd is ronduit schokkend. In veel landen zwerven grote populaties honden en katten op straat. Die dieren worden aangemerkt als veroorzakers van overlast en worden op brute wijze verwijderd en/of gedood. Als politieke partij brengen wij deze onderwerpen voortdurend onder de aandacht en in Nederland pleiten we voor betere wet- en regelgeving.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws