Marianne Thieme spreekt in Georgië over dieren­rechten en politieke verte­gen­woor­diging


15 december 2017

Marianne Thieme spreekt zaterdag 16 december in de Georgische hoofdstad Tbilisi over het ontstaan en de internationale doorbraak van de Partij voor de Dieren. Zij hoopt daarmee het startschot te kunnen geven voor de vorming van een politieke partij in Georgië die niet langer de belangen van de mens centraal stelt, maar die van de planeet en al haar bewoners.


De lezing vindt plaats op de campus van de Landbouwuniversiteit In Tbilisi en op uitnodiging van de Homeless Pets Help Organization. Momenteel is er volgens de organisator Mariam Chkhikvishvili in Georgië een groot gebrek aan wet- en regelgeving die dieren in dat land beschermt.

Marianne Thieme: “Problemen rond de wijze waarop we met dieren omgaan zijn grensoverschrijdend. Om positieve verandering voor dieren te realiseren, is het belangrijk dat we over grenzen heen samenwerken met dierenbeschermers over de hele wereld.”

In Georgië worden op dit moment veel wilde dieren ernstig mishandeld, terwijl er geen maatregelen worden getroffen om daarin verandering te brengen. Zo worden bruine beren ter vermaak gehouden in kleine kooien en worden zwerfdieren op de meeste plekken in het land op wrede wijze gevangen en gedood.

Chkhikvishvili, tevens professor aan de Landbouwuniversiteit in de Georgische hoofdstad, hoopt dat het verhaal van de fractievoorzitter van de Nederlandse Partij voor de Dieren Georgische bestuurders en burgers kan inspireren om dieren beter te beschermen tegen allerlei wreedheden.

Gerelateerd nieuws

PvdD brengt ode aan strijdsters voor vrouwenkiesrecht

Op 12 december, de dag van 100 jaar passief vrouwenkiesrecht, heeft de Partij voor de Dieren op de Hofplaats voor de Tweede K...

Lees verder

Huisdier in zorginstelling stap dichterbij

Huisdieren moeten mee kunnen naar zorginstellingen. De voltallige Tweede Kamer schaarde zich achter de motie van Femke Merel ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief