Christine Teunissen


Tweede Kamerlid

Christine (1985) is al sinds 2009 werkzaam voor de Partij voor de Dieren en zet zich als Tweede Kamerlid in het bijzonder in voor klimaat, biodiversiteit en economische systeemverandering.

“Ik wil de natuur een stem geven.”

Ze studeerde sociale geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie deed ze onderzoek naar verschillende sociale bewegingen die het opnemen tegen de gevestigde orde. Ze onderzocht onder andere ontwikkelingen in de beeldvorming over de Partij voor de Dieren in de media.

Tussen 2012 en 2014 was ze persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie. Als gemeenteraadslid in Den Haag maakte ze zich dagelijks sterk voor een lokale ‘groene revolutie’. Dankzij Partij voor de Dieren Den Haag komt de gemeente onder andere met een plan om de meest versteende wijken in Den Haag te vergroenen en met heldere doelstellingen om de oorzaken van klimaatverandering te beperken.

Woonplaats: Den Haag
Tweede Kamerlid sinds: maart 2021
Daarvoor: Fractievoorzitter gemeenteraad Den Haag (2014-2019), Eerste Kamerlid (2015-2021)
Dossiers:
Klimaat, Economie en economische systeemverandering, Biodiversiteit, Vrijhandelsverdragen, Ontwikkelingssamenwerking, Buitenlandse Zaken, Europese Unie, Defensie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs Cultuur en Wetenschap/leenstelsel

Christine is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 lijstduwer op de lijst van PvdD Den Haag.

Gerelateerd

Partij voor de Dieren presen­teert ontwerp­kan­di­da­ten­lijst Tweede Kamer­ver­kie­zingen 2023

Dit zijn onze 50 kandidaten

De Partij voor de Dieren presenteert de 50 kandidaten voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2023. Op 24 september wordt de lijst voorgedragen aan het congres.

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws