Esther Ouwehand tijdelijk uit de Kamer wegens ziekte


11 oktober 2022

Esther Ouwehand legt haar taken als Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren tijdelijk neer. Ouwehand kampt met gezondheidsproblemen als gevolg van overbelasting. Ze heeft de Kamervoorzitter daarom verzocht om haar tijdelijk ontslag te verlenen van het lidmaatschap van de Tweede Kamer.

In de Kieswet is bepaald dat een periode van ziekteverlof voor Kamerleden 16 weken beslaat. Ouwehand verwacht gedurende deze periode goed te kunnen herstellen en eind januari terug te kunnen keren in de Tweede Kamer.

Christine Teunissen zal het fractievoorzitterschap van Ouwehand tijdelijk overnemen. De vrijgekomen zetel zal door Eva Akerboom van de Partij voor de Dieren worden ingevuld, zodat de fractie op sterkte blijft. Het nieuwe tijdelijke Tweede Kamerlid zal de portefeuille van Christine Teunissen overnemen. Eva Akerboom wordt zo snel mogelijk be√ędigd.

Gerelateerd nieuws

Goed voor natuur dat halvering stikstof blijft staan: nu actie

De Partij voor de Dieren ziet in de stikstof-adviezen van Johan Remkes bevestigd dat de halvering van de stikstofuitstoot in ...

Lees verder

Nederland stapt na aandringen van de PvdD uit het ECT

Onder druk van de Partij voor de Dieren stapt Nederland als derde land uit het Energiehandvest. Dat heeft minister Rob Jetten...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief