Partij voor de Dieren zet een streep door Lelystad Airport


30 januari 2024

De Tweede Kamer heeft een voorstel van de Partij voor de Dieren aangenomen dat het kabinet oproept om Lelystad Airport definitief niet te openen voor vakantievluchten. “Het is geweldig dat een Kamermeerderheid een streep zet door de uitbreiding van Lelystad Airport, zowel voor het klimaat als de gezondheid van omwonenden”, zegt PvdD-Kamerlid Christine Teunissen.

De luchtvaart is een van de grote veroorzakers van de klimaatcrisis en zorgt voor veel luchtvervuiling. Volgens de Partij voor de Dieren is krimpen daarom noodzakelijk om de luchtvaart binnen de grenzen van klimaat, leefomgeving en veiligheid voor mens en dier te krijgen. Christine Teunissen: “Midden in de natuur- en klimaatcrises is het openen van een nieuw vliegveld een zeer slecht plan. Het uitbreiden van Lelystad Airport zou groei van de luchtvaart mogelijk maken, terwijl de luchtvaart moet krimpen.”

Dankzij het aangenomen voorstel van de Partij voor de Dieren, moet de regering ook in overleg gaan met lokale autoriteiten om inwoners een alternatief te kunnen aanbieden voor een maatschappelijke investering in de regio. Denk hierbij aan meer duurzame werkgelegenheid.

De Partij voor de Dieren verzet zich al sinds haar oprichting tegen de aanleg van nieuwe luchthavens. Dit grote succes komt na een jarenlange strijd in de Tweede Kamer tegen de uitbreiding van Lelystad Airport.

Gerelateerd nieuws

Tweede Kamer wil sneller einde aan dierproeven op apen

De Tweede Kamer heeft een voorstel van de Partij voor de Dieren aangenomen om sneller een einde te maken aan dierproeven met...

Lees verder

'Voorkom dat kolen worden vervangen door niet-duurzame biomassa'

De Partij voor de Dieren dient tijdens de wetsbehandeling ‘Verbod op kolen bij elektriciteitsproductie’ een voorstel in om te...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief