Uitbreiding lucht­havens


De uitdaging om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C vereist een sterke krimp van het vliegverkeer, zowel in Nederland als wereldwijd. Investeringen in de groei van luchthavens zijn daarom uit den boze en bovendien volledig overbodig.

Het uitbreiden van een luchthaven brengt vele negatieve effecten met zich mee. Naast geluidshinder en het verdwijnen van natuurgebieden heeft vliegverkeer nog veel meer nadelige effecten op het milieu. Het draagt onder andere bij aan de zure regen door het ontstaan van stikstofoxide en ozon op het leefniveau. De luchtvaart is mede veroorzaker van het broeikaseffect door uitstoot van CO2 en stikstofoxide. Er wordt daarnaast ook nog eens bijgedragen aan de afbraak van de ozonlaag in de hogere luchtlagen. Nederland moet dan ook niet investeren in de uitbreiding van de luchthavens Schiphol, Lelystad, Eindhoven, Rotterdam.The Hague, Maastricht/Aachen, etc, en vliegveld Twente moet niet worden aangelegd.


Zie ook ons algemene standpunt over de luchtvaart.

Het standpunt Uitbreiding luchthavens is onderdeel van: Vervoer

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

'Half­hartige' aanpak veehou­derij gaat natuur niet redden

PvdD kritisch op stikstofadvies Remkes

De Partij voor de Dieren is kritisch op het gisteren gepresenteerde stikstofadvies van de commissie-Remkes. De grootste uitstoter, de veehouderij, wordt maar halfhartig aangepakt in het advies. De commissie adviseert om een aantal veehouders uit te kopen, maar adviseert ook nog meer subsidies voor nieuwe potdichte, brandgevaarlijke stallen. Volgens de Partij voor de Dieren is een krimp van 70% van...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws