PvdD enige partij met meer vrouwen dan mannen op de kieslijst


8 maart 2018

De Partij voor de Dieren is van alle deelnemende politieke partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart de enige partij die meer vrouwen dan mannen op de kieslijsten heeft. Van de 167 kandidaten voor de PvdD zijn er 93 vrouw, ruim 55 procent.


Uit aanvullend onderzoek van wetenschappelijk bureau De Helling blijkt dat andere partijen daarbij ver achterblijven. GroenLinks heeft 41 procent vrouwen, de SP 37procent, de PvdA 33 procent. Treurige hekkensluiter is de SGP met 0 procent.

Emancipatiepartij
De Partij voor de Dieren strijdt als emancipatiepartij vanaf haar oprichting tegen achterstelling en voor gelijkberechtiging. Marianne Thieme: “Het is onacceptabel dat politieke partijen wel pleiten voor een vergroting van het aantal vrouwelijke kandidaten op hun kieslijsten, maar daar keer op keer niet in slagen. Ook topfuncties in het bedrijfsleven, kabinetsposten en gezichtsbepalende posities bij de Publieke Omroep worden nog steeds merendeels bezet door mannen. Het is goed om op Internationale Vrouwendag aandacht te vragen voor de structurele achterstelling van vrouwen en de oorzaken daarvan weg te nemen.”

Gerelateerd nieuws

Wassenberg: Leg houtstook aan banden

De Partij voor de Dieren wil dat houtstook aan banden wordt gelegd. Kamerlid Frank Wassenberg heeft de regering gevraagd om s...

Lees verder

Steun voor pleidooi Wassenberg: Maak heldere productieafspraken over plastic verpakkingen

Kamerlid Frank Wassenberg heeft zich met succes sterk gemaakt voor duidelijke productieafspraken over plastic verpakkingen, z...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief