Gifvrije landbouw


De Partij voor de Dieren maakt zich sterk voor een duurzame én gifvrije landbouw. Want omwonenden van landbouwpercelen lopen het risico te worden blootgesteld aan gifstoffen. In de teelt, zoals de bloemen- en bollenteelt, worden veel giftige bestrijdings- en ontsmettingsmiddelen gebruikt.

Mensen die in de buurt wonen worden vaak niet beschermd en zelfs niet geïnformeerd over de middelen die op deze landbouwpercelen worden gebruikt. Kinderen en volwassenen kunnen zo ongevraagd met gif in aanraking komen, waardoor hun gezondheid in gevaar komt. Naast de gezondheidsrisico's voor de mens leidt grootschalig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tot ontbossing en tot vergiftiging van onze bodem en ons grond- en oppervlaktewater. Dit leidt tot de vernietiging van onze kwetsbare, maar essentiële biodiversiteit, inclusief de bestuivers als bijen, hommels en vlinders waarvan wij afhankelijk zijn.

Het standpunt Gifvrije landbouw is onderdeel van: Duurzaam voedsel, duurzame handel

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Melk en land­bouwgif verhogen risico op Parkinson

PvdD stelt vragen aan minister LNV

Het wetenschappelijke verband tussen de levenslange consumptie van melkproducten en een verhoogd risico op de ontwikkeling van de ziekte van Parkinson[1] baart de Partij voor de Dieren grote zorgen. Tweede Kamerlid Leonie Vestering stelt daarom schriftelijke vragen aan demissionair minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit: wordt dit veroorzaakt door de koemelk zelf, of door het l...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws