Gifvrije landbouw


De Partij voor de Dieren maakt zich sterk voor een duurzame én gifvrije landbouw. Want omwonenden van landbouwpercelen lopen het risico te worden blootgesteld aan gifstoffen. In de teelt, zoals de bloemen- en bollenteelt, worden veel giftige bestrijdings- en ontsmettingsmiddelen gebruikt.

Mensen die in de buurt wonen worden vaak niet beschermd en zelfs niet geïnformeerd over de middelen die op deze landbouwpercelen worden gebruikt. Kinderen en volwassenen kunnen zo ongevraagd met gif in aanraking komen, waardoor hun gezondheid in gevaar komt. Naast de gezondheidsrisico's voor de mens leidt grootschalig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tot ontbossing en tot vergiftiging van onze bodem en ons grond- en oppervlaktewater. Dit leidt tot de vernietiging van onze kwetsbare, maar essentiële biodiversiteit, inclusief de bestuivers als bijen, hommels en vlinders waarvan wij afhankelijk zijn.

Het standpunt Gifvrije landbouw is onderdeel van: Duurzaam voedsel, duurzame handel

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

PvdD fel tegen nieuwe genetisch gema­ni­pu­leerde soja op Europese markt

De Partij voor de Dieren is fel tegen de toelating van een nieuwe generatie genetisch gemanipuleerde soja op de Europese markt. “Het is verboden deze soja in Europa te verbouwen, maar importeren mag wel? Dan komt het toch op ons bord terecht. Onacceptabel”, vindt PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg, die landbouwminister Schouten oproept zich hier in Brussel tegen te verzetten. De Europese Commissie he...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws