Staten Generaal van gas los


Eerste Kamer steunt PvdD-voorstel voor duurzame warmte

3 juli 2018

De Staten Generaal gaat van het gas los. Een meerderheid van de Eerste Kamer steunt de motie van de Partij voor de Dieren die oproept dat het Binnenhof na de renovatie vrij moet zijn van aardgasaansluitingen. De bronnen van de warmtenetten moeten bovendien duurzaam zijn en vrij van uitstoot van broeikasgassen.

“Heel goed dat de Eerste Kamer met haar steun laat zien de warmtetransitie een warm hart toe te dragen. In tegenstelling tot de Tweede Kamer, waar een meerderheid tegen deze noodzakelijke stap stemde”, reageert PvdD-senator Christine Teunissen. “Drie jaar geleden voerde ik campagne met ‘Renoveer de Eerste Kamer’. En dat gaat nu gebeuren!”

In 2020 worden alle gebouwen van de Staten Generaal gerenoveerd. “Hét moment om beslissende stappen op het gebied van duurzaamheid te zetten”, stelt Teunissen. “Het kabinet vraagt alle Nederlanders hun huizen gasloos te maken en dat is een mooi streven. De Staten Generaal is het aan haar voorbeeldfunctie verplicht dan ook zo snel mogelijk het fossiele tijdperk te verlaten.”

Met de steun van ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, OSF, SP en D66 was er een meerderheid voor dit voorstel. VVD, CDA, PVV en SGP stemden tegen.

Gerelateerd nieuws

Herdenking 100 jaar 'Wat komen jullie hier doen?' in Tweede Kamer

In de Tweede Kamer staat Marianne Thieme vandaag stil bij het feit dat 100 jaar geleden voor het eerst een vrouw toetrad tot ...

Lees verder

Kamervragen over Binnenhofbarbecue van vleeslobby

Marianne Thieme heeft schriftelijke vragen gesteld aan de minister-president over de barbecue van de vleeslobby die morgen wo...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief