Esther Ouwehand vraagt aandacht voor de oceanen: Hoezee! Hoezee! Hoezee!


Keer het tij, red de zee

19 september 2022

Zoals elk jaar draagt de partijleider van de Partij voor de Dieren op Prinsjesdag een jurk met een boodschap. Dit jaar draagt Esther Ouwehand een jurk om aandacht te vragen voor de slechte staat van de belangrijkste bron van ons leven: de oceanen en zeeën. De jurk is tweedehands en bewerkt door de textielkunstenares Mary Poppelier.

Ouwehand: “Politiek draait om het oplossen van problemen hier en nu, maar ook om vooruitkijken. Zeeën en oceanen staan aan de basis van het leven, zijn onze grootste bron van zuurstof, geven ons regen, kunnen ons klimaat stabiliseren en herbergen 80% van het leven op aarde. Maar als we niet beter voor de oceanen gaan zorgen, dan komen er golven van problemen op ons af.”

Bij de Algemene Politieke Beschouwingen zal de Partij voor de Dieren pleiten voor bestaanszekerheid voor mensen die op dit moment in de kou staan door de hoge energieprijzen, maar ook voor de bestaanszekerheid van toekomstige generaties.

Ouwehand: “Als we in de politiek wat vaker vooruitkijken, dan voorkomen we problemen in plaats van situaties steeds opnieuw uit de hand te laten lopen. Dat geldt voor energie, klimaat, de landbouw maar zeker ook voor onze oceanen en zeeën. De staat van onze oceanen is zo ernstig dat we de problemen niet meer voor ons uit kunnen schuiven.”

Door verzuring verdwijnt kwetsbaar koraal, vissoorten verdwijnen in snel tempo door overbevissing, de oceanen warmen op en de zeespiegel stijgt.

Gerelateerd nieuws

PvdD opent meldpunt voor misstanden toezicht vleessector

Naar aanleiding van aanhoudend dierenleed in slachthuizen, opent de Partij voor de Dieren een meldpunt voor misstanden in het...

Lees verder

Partij voor de Dieren stuurt Klimaatwet 1.5 naar de Kamer

Tijdens de algemene beschouwingen stuurt Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren vandaag de Klimaatwet 1.5 naar de Tweed...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief