Provin­ciale kandi­da­ten­lijsten en verkie­zings­pro­gramma's vast­ge­steld op congres


Partij voor de Dieren doet in alle provincies mee aan Staten­ver­kie­zingen

10 december 2018

Het zevenentwintigste congres van de Partij voor de Dieren vond gisteren plaats in Bussum. Op het congres, dat werd bezocht door bijna 700 partijleden, werden de verkiezingsprogramma's en kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen 2019 vastgesteld.

De PvdD doet komend jaar voor het eerst in alle provincies mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Op basis van recente peilingen waarin de partij op 7 tot 8 Tweede Kamerzetels staat is de verwachting dat het aantal Statenleden zeker verdubbeld kan worden. Met als resultaat tevens een verwachte groei van twee naar vier zetels in de Eerste Kamer. Ook werd kort stilgestaan bij de succesvolle gemeenteraadsverkiezingen vorige maand in de gemeente Groningen waarbij de PvdD van 1 naar 3 zetels groeide.

Tweede Kamerlid Lammert van Raan sprak het congres toe via een live verbinding vanuit Polen, waar hij deelneemt aan de klimaattop in Katowice. Filosoof Eva Meijer verzorgde een gastlezing over haar onderzoek naar dierentalen.

Interim fractievoorzitter Esther Ouwehand sloot het congres af met een inspirerende speech.

Gerelateerd nieuws

Minister moet handelsbeleid toetsen aan landbouwvisie

De regering moet gaan toetsen of het handelsbeleid van minister Kaag niet indruist tegen de landbouwvisie van minister Schout...

Lees verder

Oostvaardersplassen: dieren bescherm je niet door ze af te schieten

Vandaag is de jacht geopend op 1830 gezonde edelherten in de Oostvaardersplassen. De Partij voor de Dieren is fel tegen het d...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief