Oost­vaar­ders­plassen: dieren bescherm je niet door ze af te schieten


10 december 2018

Vandaag is de jacht geopend op 1830 gezonde edelherten in de Oostvaardersplassen. De Partij voor de Dieren is fel tegen het doden van de edelherten. “Gezonde dieren afschieten heeft niets met dierenbescherming te maken” aldus Leonie Vestering, Statenlid in de provincie Flevoland namens de Partij voor de Dieren. “Dieren hebben bescherming, beschutting en ruimte nodig, in plaats van de kogel.”

Complexe familiestructuren zullen met de jacht op gezonde dieren en hun jongen aan flarden worden geschoten. De dieren die overblijven krijgen geen toegang meer tot de nodige beschutting en schuilplekken in de bossen rondom de Oostvaardersplassen; daar komt wél alle ruimte voor parkeerplaatsen, recreatie en toerisme. Ook zullen de dieren worden bijgevoerd, waardoor er ieder jaar een maximum aantal jongen geboren wordt, die later in het jaar weer massaal worden afgeschoten en zullen dienen als hertenbiefstuk. SP, PVDA, 50Plus, D66, PVV, ChristenUnie, VVD, CDA en SGP stemden allemaal ín met dit barbaarse plan.

De Partij voor de Dieren heeft fel tegen dit barbaarse en wrede plan gestreden en pleit al jarenlang zowel in de Tweede Kamer als in de Provinciale Staten van Flevoland voor de meest diervriendelijke oplossing: het verbinden van de Oostvaardersplassen met andere natuurgebieden en het bieden van voldoende schuilplekken en rust, zodat de dieren tijdens de wintermaanden voorzichtig kunnen omgaan met hun vetreserves.

De Partij voor de Dieren zal zich blijven verzetten tegen beleid waarbij recreatie, toerisme en jagersbelangen boven die van de dieren gaan.

Foto: Arno-Jan Boere

Gerelateerd nieuws

Provinciale kandidatenlijsten en verkiezingsprogramma's vastgesteld op congres

Het zevenentwintigste congres van de Partij voor de Dieren vond gisteren plaats in Bussum. Op het congres, dat werd bezocht d...

Lees verder

Verplichte bedenktijd bij aanschaf van (huis)dieren

Bij de aanschaf van een (huis)dier hoort een verplichte bedenktijd. In de praktijk komt het nog te vaak voor dat mensen (huis...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief