Partij voor de Dieren wil geen afschot bevers in Limburg


28 september 2017

De Partij voor de Dieren wil dat de provincie Limburg voorkomt dat beschermde dieren als bevers worden gedood. Desnoods moet de minister van Economische Zaken ingrijpen, stelt Kamerlid Wassenberg in zijn Kamervragen.

De Gedeputeerde Staten van Limburg heeft op 5 september het Faunabeheerplan Bever 2017-2020 goedgekeurd. In dit plan wordt het doden van bevers expliciet als mogelijkheid toegelaten. Tweede Kamerlid Frank Wassenberg: "De provincie heeft tussen 2002 en 2004 zelf 33 bevers uitgezet in de provincie. Dat betekent natuurlijk dat je een zorgplicht hebt ten aanzien van deze dieren. Je kunt niet eerst beschermde dieren uitzetten, en als ze vervolgens laten afschieten als ze het goed blijken te doen."

De Partij voor de Dieren wil dat de minister van Economische Zaken via het Interbestuurlijk Toezicht ingrijpt als de provincie het besluit niet intrekt. Bovendien moet duidelijk worden welke oplossingen zijn gezocht en hoe zich dat verhoudt tot nationale en internationale wetgeving.

Gerelateerd nieuws

PvdD: Stop investeringen en laat vervuiler betalen

De Partij voor de Dieren wil dat de overheidssteun van 7,6 miljard voor de fossiele industrie zo snel mogelijk wordt stopgeze...

Lees verder

PvdD steunt referendum over sleepwet

Partij voor de Dieren steunt het initiatief voor een raadgevend referendum over de zogenoemde 'Sleepwet'. De PvdD hecht veel ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief