PvdD steunt refe­rendum over sleepwet


28 september 2017

Partij voor de Dieren steunt het initiatief voor een raadgevend referendum over de zogenoemde 'Sleepwet'. De PvdD hecht veel waarde aan de privacy van burgers en vindt het daarom belangrijk dat zij zich kunnen uitspreken over deze omstreden wet, waarmee het internet grootschalig mag worden afgeluisterd door de geheime dienst. Vóór 16 oktober 2017 moeten er minimaal 300.000 handtekeningen binnengehaald zijn wil het referendum er komen. De PvdD roept haar achterban op de aanvraag te tekenen.

De nieuwe 'Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten' werd in juli aangenomen. De PvdD heeft in de Tweede en Eerste Kamer tegen deze Sleepnetwet (of Sleepwet) gestemd. Met deze wet worden, onder het mom van terrorismebestrijding, grote hoeveelheden random gegevens verzameld en doorzocht op patronen. Onnodig, want uit onderzoek naar aanslagplegers bleek dat zij allang in beeld waren bij de geheime diensten.

Voor de Partij voor de Dieren wordt met het in de gaten houden van onschuldige mensen een grens overschreden. Privacy biedt ons veiligheid en beschermt ons tegen de staat. Wanneer we onze privacy opgeven, geven we een belangrijk deel van onze veiligheid op. Inperking van de rechten van burgers mag alleen in uiterste gevallen.

Privacy Barometer
De Partij voor de Dieren is door de Privacy Barometer uitgeroepen tot een van de meest privacyvriendelijke partijen in Nederland. Hierbij is gekeken naar zowel de verkiezingsprogramma's van de verschillende partijen als het stemgedrag van de Kamerleden in de afgelopen jaren. Bij daadwerkelijke stemmingen over wetten bleek de Partij voor de Dieren in de afgelopen jaren zelfs het beste voor de privacy op te komen, zo blijkt uit de Privacy Barometer.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil geen afschot bevers in Limburg

De Partij voor de Dieren wil dat de provincie Limburg voorkomt dat beschermde dieren als bevers worden gedood. Desnoods moet ...

Lees verder

Zwerfhondenconferentie in Madrid

De Nederlandse Partij voor de Dieren (PvdD) organiseert samen met de Spaanse zusterpartij PACMA dit weekend een international...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief