Natuur­be­schermers wijzen jacht­com­promis VVD en PvdA af


24 juni 2015

Tijdens de hoorzitting die de PvdD samen met GroenLinks en SP heeft georganiseerd, bleek vandaag dat natuurorganisaties het jachtamendement van de PvdA en de VVD afwijzen.

Op initiatief van Marianne Thieme, Rik Grashoff (GroenLinks) en Eric Smaling (SP) hoorde de Tweede Kamer vanochtend verschillende experts over het jachtamendement van de VVD en PvdA op de Wet natuurbescherming. De Dierenbescherming, Faunabescherming, Natuurmonumenten en hoogleraar ecologie Han Olff waren unaniem in hun afwijzing van de plannen van de coalitiepartijen.

Volgens de Faunabescherming gaat de bescherming van dieren ernstig achteruit met dit amendement. “Je nek uitsteken is iets anders dan je nek in een krop steken,” aldus de Dierenbescherming over de mogelijkheid voor dierenwelzijnorganisaties om onderdeel te worden van de faunabeheereenheden. Volgens Natuurmonumenten zijn de consequenties van de plannen van PvdA en VVD niet te overzien. Ecoloog Han Olff maakte duidelijk dat de natuur niet gediend wordt door het compromis van de coalitiepartijen en dat de plezierjacht vanuit ecologisch oogpunt zeer onwenselijk is. Vanochtend spraken Natuurmonumenten en de Dierenbescherming zich in Trouw al uit tegen het jachtcompromis.

Dinsdag 30 juni stemt de Kamer over de initiatiefnota van de Partij voor de Dieren voor een einde aan de plezierjacht, over de Wet natuurbescherming en alle door de Kamer ingediende amendementen hierop.

Bekijk hier de integrale registratie van de hoorzitting:

Bekijk of lees de gezamenlijke bijdrage van Esther Ouwehand en Marianne Thieme aan het wetgevingsoverleg Wet natuurbescherming:

Bekijk of lees de bijdrage van Marianne Thieme aan notaoverleg plezierjacht:

Wij zijn tegen:

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief