Kamer­leden PvdD in gesprek met Dalai Lama over klimaat­ver­an­dering


17 september 2018

Kamerleden Esther Ouwehand en Lammert van Raan vertegenwoordigden vandaag de Partij voor de Dieren tijdens een bezoek aan de Dalai Lama. De Tibetaanse spirituele leider benadrukte tijdens het gesprek met de Tweede Kamerdelegatie vooral de gevolgen van klimaatverandering voor miljoenen mensen rondom Tibet.

Meer dan zestig miljoen mensen worden in de nabije toekomst bedreigd door de afname van smeltwater uit de Himalaya en het Tibetaanse Plateau. Opwarming van de aarde bedreigt deze zogenoemde Aziatische watertorens. Deze milieuproblemen zijn volgens de Dalai Lama een van de belangrijkste punten die onder de aandacht gebracht moet worden bij de Chinese overheid indien we het voortbestaan van de Tibetaanse bevolking willen waarborgen.

Esther Ouwehand: “De boodschap van de Dalai Lama was duidelijk: Nederlandse volksvertegenwoordigers moeten Chinese milieu- en dierenactivisten steunen zodat zij bij elke politieke aangelegenheid met China de schijnwerpers op klimaatverandering kunnen richten.”

Gerelateerd nieuws

PvdD en Faunabescherming openen Kroondomein op dag van sluiting

Kroondomein Het Loo blijft tijdens de wintermaanden gesloten, als het aan het kabinet ligt. De minister negeert daarmee de op...

Lees verder

Marianne Thieme draagt vegan vleesjurk

De laatste stuiptrekkingen van de slachtlobby vormen het thema van de jurk die Marianne Thieme op Prinsjesdag draagt. Wereldw...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief