Kamer wil duur­zaamheid op lesrooster


4 november 2014

Een ruime meerderheid van de Kamer wil dat scholen structureel aandacht aan duurzaamheid gaan besteden. Een motie van de Partij voor de Dieren over duurzaamheid in het onderwijs is vandaag aangenomen. De Kamer vindt aandacht voor dieren, natuur en milieu nodig om goed te kunnen werken aan een leefbare planeet en een groene economie. Onderzocht wordt hoe duurzaamheid een integraal onderdeel kan worden van het lespakket.

Ruim veertig jongerenorganisaties en de onderwijswoordvoerders van de Partij voor de Dieren, SP, PvdA, GroenLinks, D66, Christen Unie en 50plus tekenden afgelopen maand het Verdrag duurzaamheid in het onderwijs. De Groene Generatie, een organisatie die onderzoek doet en campagnes verzorgt op het gebied van groen onderwijs, nam het initiatief voor het Verdrag om de regering ervan te overtuigen dat jongeren kennis over duurzaamheid nodig hebben. Het Verdrag moet ertoe leiden dat de overheid duurzaamheid in het onderwijs structureel faciliteert en stimuleert. Dankzij de aangenomen motie moet de regering met een voorstel komen hoe zij dit willen gaan doen.

Esther Ouwehand: “Jongeren hebben niet voor niks dit sterke groene geluid laten horen. Ik ben blij dat we van zoveel partijen steun krijgen om duurzaamheid eindelijk op de kaart te zetten in het onderwijs. De grootste uitdaging waar deze generatie voor staat is de vraag hoe we de aarde leefbaar kunnen houden. Een duurzame samenleving begint op school. Het is logisch dat dieren- natuur- en milieuonderwijs vast onderdeel gaat uitmaken van het lesprogramma.”

Ook op de Kids Climate Conference, de klimaatconferentie met kinderen uit Nederland en Vlaanderen, werd vorige maand voorgesteld dat milieu een vak wordt op school.

Zie ook Motie Ouwehand: duurzame ontwikkeling op integrale wijze in het Nederlands onderwijs faciliteren

Gerelateerd nieuws

Meerderheid Kamer gunt varkens hun krulstaart

Het zeer pijnlijke couperen van biggenstaarten wordt beëindigd. Een meerderheid van de Kamer heeft vandaag een motie van de T...

Lees verder

Partij voor de Dieren doet in 10 provincies mee aan Statenverkiezingen

De Partij voor de Dieren neemt volgend jaar in tien provincies deel aan de Provinciale Statenverkiezingen. Ook voor acht wate...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief