Partij voor de Dieren doet in 10 provincies mee aan Staten­ver­kie­zingen


4 november 2014

De Partij voor de Dieren neemt volgend jaar in tien provincies deel aan de Provinciale Statenverkiezingen. Ook voor acht waterschappen zijn kandidatenlijsten opgesteld.

Sinds de verkiezingen van 2011 is de Partij voor de Dieren met een Statenlid vertegenwoordigd in zeven provincies, te weten Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, Flevoland en Groningen. De PvdD wil haar vertegenwoordiging uitbreiden met zetels in Friesland, Overijssel en Limburg. Ook in het aantal vertegenwoordigers per provincie ziet de partij op basis van de peilingen groeimogelijkheden.

Veel besluitvorming in de provincie raakt direct aan dieren, natuur en milieu. Belangrijke regionale thema’s voor de PvdD zijn onder andere de plezierjacht, natuurbehoud en megastallen.
Partijleider Marianne Thieme: “Het kabinet legt het lot van de 2 miljoen dieren die jaarlijks onder vuur liggen van hobbyjagers, volledig in handen van de provincies. Het faunabeleid van de provincies is tot nu toe alles behalve diervriendelijk geweest. Een sterke Partij voor de Dieren kan daar een eind aan maken.”

Het partijbestuur legt de ontwerpkandidatenlijsten en het ontwerpverkiezingsprogramma voor aan haar leden op het congres van 30 november.

De kandidaat-lijsttrekkers zijn:

Zuid-Holland – Carla van Viegen
Noord-Holland – Bram van Liere
Utrecht – Hiltje Keller
Noord-Brabant – Marco van der Wel
Gelderland – Luuk van der Veer
Limburg – Frank Wassenberg
Overijssel – Lia van Dijk
Groningen – Kirsten de Wrede
Friesland – Annemarie van Gelder
Flevoland – Leonie Vestering

Gerelateerd nieuws

Kamer wil duurzaamheid op lesrooster

Een ruime meerderheid van de Kamer wil dat scholen structureel aandacht aan duurzaamheid gaan besteden. Een motie van de Part...

Lees verder

Stap vooruit in aanpak plastic soep

Plastic troep in zee wordt beter aangepakt. Ook ballonnen, vuurwerk en verf vallen voortaan onder schadelijke bronnen die zou...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief