Esther Ouwehand reikt oorkonde uit aan Stichting Monument en Landschap


26 mei 2010

Op 25 mei ontving Stichting Monument en Landschap een oorkonde uit handen van Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. Zij huldigde hiermee de inzet die deze stichting heeft getoond om talloze bomen in het Kastanjedal in Ubbergen te beschermen tegen voorgenomen kap. De provincie Gelderland heeft namelijk ten onrechte toestemming gegeven om hier villa's te laten bouwen, en Stichting Monument en Landschap heeft alle mogelijke middelen ingezet om dit besluit aan te vechten - met (voorlopig) succes.

Het Kastanjedal is een uniek natuurgebied en onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS), een gebied waar de natuur voorrang heeft. Dat betekent dat de bomen niet gekapt mogen worden. Toch zouden tientallen bomen moeten wijken voor villa's en een appartementencomplex, als het aan de provincie Gelderland ligt. Opmerkelijk is dat de lokale fracties van PvdA en GroenLinks deze kap steunden en dus delen van het Kastanjedal uit de EHS wilden verwijderen.
Handen af van het Kastanjedal!

De Partij voor de Dieren vindt het onbestaanbaar dat een uniek gebied als het Kastanjedal uit de EHS gehaald zou worden ten behoeve van nieuwbouw, en heeft in de Tweede Kamer al geprotesteerd tegen deze gang van zaken. De partij is blij dat ook natuurorganisaties als de Stichting Monument en Landschap zich hebben verzet, zodat het definitieve besluit over de kap nu is uitgesteld.

Ouwehand: "Stichting Monument en Landschap komt niet alleen op voor de Europese afspraken over natuur, ze beschermen de weinige stukjes oeroude natuur die Nederland nog rijk is." In plaats van gekoesterd, worden stichtingen zoals Monument en Landschap vaak - ook door overheden - verweten vervelende dwarsliggers te zijn die de vooruitgang vooral vertragen. De Partij voor de Dieren hoopt met het uitreiken van de oorkonde duidelijk een ander geluid te laten horen. "Deze stichting moeten we juist dankbaar zijn", aldus Ouwehand, "dit zijn de helden van een duurzame samenleving."

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

CDA wederom op ramkoers met Sea Shepherd

Den Haag, 26 mei 2010 - Demissionair CDA-minister Eurlings wil versneld wetgeving doorvoeren om schepen de Nederlandse nati...

Lees verder

Partij voor de Dieren: Grootste politieke campagne-uiting ter wereld!

De Partij voor de Dieren zet de grootste reclameboodschap ter wereld in bij haar verkiezingscampagne. De boodschap is inge...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief