Esther Ouwehand keert terug in de Kamer


2 februari 2023

Vandaag start Esther Ouwehand weer als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer. Ze keert terug in de Kamer na een afwezigheid van enkele maanden vanwege overbelasting.

In een brief aan de leden en kiezers van de Partij voor de Dieren schrijft Ouwehand vandaag dat ze goed hersteld is en dat ze blij is om weer terug te zijn:

Lieve allemaal,

Ik ben er weer! Vandaag heb ik mijn taken als fractievoorzitter en partijleider weer opgepakt. Ik ben goed hersteld en heb veel zin om weer aan de slag te gaan voor onze prachtige partij. En vooral: voor onze belangrijke missie. Nooit eerder was de beweging voor de rechten van dieren, natuur en milieu zó sterk en dat belooft wat!

Ik denk dat jullie het allemaal met mij eens zijn dat Christine Teunissen het fantastisch heeft gedaan als waarnemend fractievoorzitter en ik wil haar daar enorm voor bedanken. En Eva Akerboom natuurlijk, die als tijdelijk Kamerlid onze fractie op een geweldige manier op sterkte heeft gehouden. Wat een team!

Oók heel veel dank voor alle lieve berichtjes, kaartjes en brieven die jullie me via alle mogelijke kanalen hebben gestuurd. Superlief en hartverwarmend. Het was zoveel dat ik ze onmogelijk allemaal kan beantwoorden, dus dat doe ik heel graag bij deze. Dank jullie wel!

En dan nu: samen op naar een knetterende verkiezingscampagne.

Hopelijk tot snel!

Liefs,

Esther

Ouwehand keert terug aan de vooravond van belangrijke verkiezingen. Op 15 maart gaat Nederland naar de stembus om te stemmen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Esther Ouwehand: “Je kunt nu nog kiezen: voor een provincie met minder stallen, minder stankoverlast en meer natuur! Bij de Partij voor de Dieren weet je zeker dat we geen water bij de wijn zullen doen alshet gaat om onze groene idealen. Wij komen op voor een gezonde leefomgeving voor iedereen, ook voor mensen op het platteland!”

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

150 miljoen euro voor zorgmedewerkers met long covid

Zorgmedewerkers die tijdens de eerste coronagolf long covid opliepen en daardoor langdurig ziek zijn geraakt, moeten door de ...

Lees verder

Partij voor de Dieren heet 25.000ste lid welkom

Deze week heeft de Partij voor de Dieren haar 25.000ste lid ingeschreven. Sinds haar oprichting in 2002 ziet de partij een aa...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief