Vragen over opge­hangen ezels op Bonaire


Indiendatum: jun. 2013

Vragen van het lid Thieme (Partij voor de Dieren) aan de staatssecretaris van Economische Zaken over opgehangen ezels op Bonaire

1. Kent u de beelden van Donkey Sanctuary Bonaire over opgehangen wilde ezels in Rincon?[1]

2. Kunt u aangeven hoe het staat met het beheerplan verwilderde ezels dat het Openbaar Lichaam Bonaire reeds geruime tijd in ontwikkeling heeft?

3. Bent u bereid het bestuur van het Openbaar Lichaam Bonaire te vragen of en op welke wijze het bereid is wreedheden en misstanden met ezels zoals gemeld door Donkey Sanctuary Bonaire te onderzoeken en te bestrijden?

[1] https://www.facebook.com/photo.php?fbid=410710775711906&set=a.227255287390790.52207.226479417468377&type=1&theater

Indiendatum: jun. 2013
Antwoorddatum: 16 jul. 2013

1. Kent u de beelden van Donkey Sanctuary Bonaire over opgehangen wilde ezels in Rincon.

Antwoord: Ja.

2. Kunt u aangeven hoe het staat met het beheerplan verwilderde ezels dat het Openbaar Lichaam Bonaire reeds geruime tijd in ontwikkeling heeft?

Antwoord: Het Openbaar Lichaam werkt momenteel aan een acceptabele en duurzame oplossing voor de loslopende ezels. Op dit moment is nog niet bekend op welke termijn het beheerplan gepresenteerd kan worden.

3. Bent u bereid het bestuur van het Openbaar Lichaam Bonaire te vragen of en op welke wijze het bereid is wreedheden en misstanden met ezels, zoals gemeld door Donkey Sanctuary Bonaire, te onderzoeken en te bestrijden?

Antwoord: Zoals aangegeven in de antwoorden op vragen over het welzijn van ezels op Sint-Eustatius van 17 april jl. is het waarborgen van het welzijn van dieren een verantwoordelijkheid van het Openbaar Lichaam. Uit berichten blijkt overigens dat het hier niet gaat om ezels maar uit geiten, waarop de veterinaire wetgeving van toepassing is.

(w.g.) Sharon A.M. Dijksma

Staatssecretaris van Economische Zaken

Interessant voor jou

Vragen over de inzet van chemicaliƫn tegen betogers in Turkije

Lees verder

Vragen over resistente schimmel bij patienten en in huizen als gevolg van landbouwgif

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer