Strenge duur­zaam­heids­cri­teria biobrand­stoffen


Biobrandstoffen zijn vooral afkomstig uit voedsel en ze zijn daarom geen duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. De Partij voor de Dieren is tegen voedsel in de tank; voedsel zou geen onderdeel van brandstof moeten zijn. Biobrandstoffen uit voedselgewassen bedreigen de voedselvoorziening, zorgen voor ontbossing en dragen bij aan de opwarming van de aarde. Biodiesel uit voedsel stuit gemiddeld twee keer zo veel CO2 uit als fossiele diesel, en biodiesel uit palmolie zelfs drie keer zo veel.

Voor de Partij voor de Dieren zijn biobrandstoffen alleen een alternatief voor fossiele brandstoffen als ze voldoen aan strenge duurzaamheidseisen, waarmee in ieder geval het gebruik van voedselgewassen wordt uitgesloten. We moeten ons transport vooral verduurzamen door schoon verkeer te stimuleren. Dat betekent meer en beter openbaar vervoer, vervuilend autoverkeer beperken en fietsers en voetgangers ruim baan geven.

Het standpunt Strenge duurzaamheidscriteria biobrandstoffen is onderdeel van: Schoon milieu en krachtig klimaatbeleid

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

PvdD: boycot producten die wereldwijd ontbossing veroor­zaken!

Kamerlid Christine Teunissen roept demissionair minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking via Kamervragen op producten te boycotten die ontbossing veroorzaken. Een rapport van Global Forest Watch laat zien dat het bosverlies in 2020 met 12,2 miljoen hectare is toegenomen. Daarvan is 4,2 miljoen hectare tropisch oerbos - een gebied ter grootte van Nederland. Nederland heeft...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws