Bescherming poli­tie­honden en -paarden


De Partij voor de Dieren wil betere bescherming van dieren (honden en paarden) die worden ingezet bij rellen en evenementen. Zoals door de politie, de douane en Defensie. Het welzijn van werkdieren, inclusief politiepaarden en -honden, moet altijd het belangrijkste zijn.

Het gebruik van politiehonden en -paarden bij rellen baart ons zorgen. De dieren worden op deze momenten geconfronteerd met beangstigende situaties en ze worden vaak doelwit van het publiek. Dit leidt tot verwondingen en aanvallen en is schadelijk voor de paarden, de honden en de politie of demonstranten. Paarden zijn van nature vluchtdieren, waardoor ze snel angstig worden. Hoewel er plastic oog-, neus- en beenbeschermers worden gebruikt om hen enigszins te beschermen, is dit vaak onvoldoende. De PvdD wil dat er onderzoek gedaan wordt naar alternatieve methoden voor oproerbeheersing. Daarnaast moeten er diervriendelijke faciliteiten worden geboden voor honden en paarden die niet langer geschikt zijn om te werken.

Gebruik van dieren bij militaire oefeningen
De Partij voor de Dieren vindt dat overlevingscursussen in het leger waarbij dieren worden gedood verboden moeten worden. Wij vinden dat het goed mogelijk is om de levende dieren te vervangen voor namaakdieren.

Het standpunt Bescherming politiehonden en -paarden is onderdeel van: Dierenrechten

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Vragen