Bescherming poli­tie­honden en -paarden


De Partij voor de Dieren pleit voor de bescherming van dieren (honden en paarden) die worden ingezet bij rellen en evenementen, zoals door de Politie, de douane en Defensie. Het welzijn van werkdieren, inclusief politiepaarden en -honden, moet altijd de hoogste prioriteit hebben. We dringen aan op de ontwikkeling en toepassing van alternatieve methoden voor ordehandhaving en oproerbeheersing.

Het gebruik van politiehonden en -paarden bij rellen baart ons zorgen, aangezien deze dieren worden geconfronteerd met beangstigende situaties en vaak doelwit worden van het publiek. Dit leidt tot verwondingen en aanvallen, wat zowel de paarden, de honden als demonstranten kan schaden. Paarden zijn van nature vluchtdieren, waardoor ze snel angstig worden. Hoewel er plastic oog-, neus- en beenbeschermers worden gebruikt om hen enigszins te beschermen, is dit vaak onvoldoende. De PvdD benadrukt het belang van het vinden en implementeren van alternatieve methoden voor oproerbeheersing.

Daarnaast moeten er diervriendelijke faciliteiten worden geboden voor honden en paarden die niet langer geschikt zijn om te werken.

Gebruik van dieren bij militaire oefeningen

De Partij voor de Dieren vindt dat overlevingscursussen in het leger waarbij dieren worden gedood verboden moeten worden. Wij vinden dat het goed mogelijk is om de levende dieren te vervangen voor namaakdieren.

Het standpunt Bescherming politiehonden en -paarden is onderdeel van: Dierenrechten

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer