Zeven partijen voor dieren nemen deel aan Europese verkie­zingen


7 mei 2014

Amsterdam, 7 mei 2014 – Maar liefst zeven partijen voor dieren nemen deel aan de Europese verkiezingen in mei. Er bestaat daarmee een reële kans dat er gezamenlijk enkele zetels worden behaald in het Europese Parlement. Dat zou betekenen dat er voor het eerst politici in Europarlement zetelen die specifiek opkomen voor de belangen van dieren. Dat is opmerkelijk gezien het feit dat juist in Europa wordt besloten over zaken die grote invloed hebben op dieren en hun leefwereld. Denk aan de landbouw- en visserijsubsidies, wetgeving over dierproeven en het belang dat de EU hecht aan productieverhoging – en dus intensivering van de landbouwsector betekent ten koste van dieren.

Foto: Rob Voss Fotografie

De partijen voor dieren die meedoen aan de verkiezingen komen, behalve uit Nederland (Partij voor de Dieren), uit Zweden (Djurens Parti), Duitsland (Tierschutz Partei), Spanje (PACMA), Portugal (PAN), Cyprus (APC) en Engeland (Animal Welfare Party). In aanloop naar de verkiezingen vond er een strategiebijeenkomst plaats op het partijbureau van de Partij voor de Dieren in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst werd onder meer nader ingegaan op de verkiezingsprogramma's van de diverse partijen voor dieren en strategieën voor verdere samenwerking. Ook werd er een korte film gemaakt waarin de gemeenschappelijke visie van de partijen voor dieren wordt gepresenteerd. Deze is binnenkort, onder meer via deze site, te zien.

Anja Hazekamp, lijsttrekker Partij voor de Dieren: 'Het is altijd enorm inspirerend om met de collega's van zusterpartijen te overleggen. Ook in andere landen wordt er immers hard gewerkt om dieren, natuur en milieu een stem te geven in de politiek. Het is geweldig om te ervaren dat wij deel uitmaken van een groeiende, internationale beweging!'

Foto's: Rob Voss Fotografie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief