Zeg nee tegen mega­stallen en de bio-industrie


9 mei 2014

Zaterdag 10 mei nam de Partij voor de Dieren deel aan de manifestatie Megazat tegen megastallen en de bio-industrie op de Dam in Amsterdam. De manifestatie 'We zijn het MEGA zat' is een initiatief van een aantal verontruste burgers die het zat zijn om langs de zijlijn te staan. De manifestatie werd voor het derde achtereenvolgende jaar georganiseerd om vorm te geven aan het protest tegen megastallen dat leeft onder de bevolking.

De Partij voor de Dieren was met een grote groep mensen aanwezig op de Dam. Samen hebben we laten zien dat Nederland tegen de 'megamorfose' van het platteland is. Wij willen geen megastallen waarin duizenden kippen, varkens of koeien dicht opeengepakt hun leven moeten slijten en een gevaar voor de volksgezondheid vormen.

Lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen, Anja Hazekamp was aanwezig en ging in debat met Tweede Kamerleden van GroenLinks, PvdA en SP. Hazekamp: “Het beleid van de EU is gericht op productieverhoging en megastallen zijn daar een rechtstreeks gevolg van, daar willen wij in Europa verandering in brengen.”

Gerelateerd nieuws

'De natuur regelt z'n eigen zaken'

Wetenschappers en natuurbeheerders zijn het erover eens: jagen en bijvoeren is niet goed voor dieren en natuur. In een video ...

Lees verder

Actie tegen landbouwgif in Houten

De Partij voor de Dieren heeft donderdag actie gevoerd voor de gezondheid van inwoners van Houten. De fruitboomgaarden in dez...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief