Voltallige Tweede Kamer­fractie PvdD in Duurzame top 100


10 oktober 2013

De gehele Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren staat in de Duurzame top 100 van 2013, vandaag in Trouw. Bekijk hier de lijst.

Marianne Thieme staat op plaats 18. Zij heeft de hoogste notering als Tweede Kamerlid. Marianne Thieme springt er dit jaar volgens Trouw onder andere uit wegens haar strijd tegen de uitverkoop van natuur door Staatsbosbeheer. Via een ‘woudfunding-campagne’ werd in ruim twee weken tijd een kwart miljoen euro ingezameld om de meest kwetsbare natuur vrij te kopen. Met succes: tijdens de veiling verwierf de Partij voor de Dieren bijna 100.000 m2 natuur.

Esther Ouwehand krijgt van Trouw een plek in de Duurzame top 100 wegens haar strijd tegen het illegaal dumpen van vis en omdat ze volgens Trouw het 'leven van pesticidefabrikanten zuur maakt'. Zo lanceerde het Kamerlid dit jaar de website Gifklikker.nl. Omwonenden van landbouwpercelen kunnen hier hun zorgen en vragen melden over het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen. Zij riep het meldpunt in het leven omdat omwonenden zich zorgen maken over de effecten van landbouwgif op hun gezondheid.

Gerelateerd nieuws

Kamer steunt PvdD: Europees importverbod teerzandolie

De regering moet zich sterk maken voor een Europees importverbod op de zeer vervuilende teerzandolie uit onder andere Canada....

Lees verder

Portugese Partij voor de Dieren boekt klinkende verkiezingsoverwinning

Marianne Thieme heeft de Partido pelos Animais e pela Natureza (PAN), de Portugese Partij voor de Dieren, gefeliciteerd met d...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief