Portugese Partij voor de Dieren boekt klinkende verkie­zings­over­winning


11 oktober 2013

Marianne Thieme heeft de Partido pelos Animais e pela Natureza (PAN), de Portugese Partij voor de Dieren, gefeliciteerd met de winst die de partij heeft behaald bij de Portugese gemeenteraadsverkiezingen. PAN haalde het dubbele aantal stemmen ten opzichte van 2011 en is nu vertegenwoordigd in zes gemeenteraden.

PAN verdubbelde bij de gemeenteraadsverkiezingen het aantal stemmen ten opzichte van de landelijke verkiezingen in 2011. De Partij heeft nu afgevaardigden in de hoofdstad Lissabon, in Maia, Almada, Oeiras en Câmara de Lobos. Ook behaalde PAN samen met oppositiepartijen een historische overwinning in Funchal, door daar groter te worden dan de regeringspartij.

PAN is opgericht in 2011 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste buitenparlementaire politieke partij in Portugal. Na de laatste verkiezingen behoort PAN niet meer tot de kleine politieke partijen. De overwinning geeft hoopvolle vooruitzichten voor de komende Europese en landelijke verkiezingen.

Marianne Thieme: “Het is fantastisch om te zien dat onze zusterpartijen in het buitenland steeds meer worden vertegenwoordigd. Overal ter wereld hebben burgers behoefte aan een nieuwe politieke stroming die niet de korte termijn belangen van de mens centraal stelt, maar de planeet en daarmee ál haar bewoners.'

Nederland had op 28 oktober 2002 een wereldprimeur: de oprichting van een Partij voor de Dieren. De PvdD bleek een inspiratiebron te zijn voor iedereen die op wil komen voor de kwetsbaarsten in wereld. In navolging van de Nederlandse partij zijn er ook in andere landen partijen voor dieren opgericht, onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Spanje, Portugal, Duitsland, Zweden, Frankrijk, Turkije, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Australië en Canada.

Marianne Thieme doet wekelijks in tien talen verslag van de activiteiten van de Nederlandse Partij voor de Dieren en zal nog dit jaar een wereldconferentie helpen organiseren voor buitenlandse partijen voor de dieren.

De Partij voor de Dieren steunt internationale initiatieven van zusterpartijen. De partij heeft haar internationale activiteiten ondergebracht bij de stichting Animal Politics Foundation (APF).

Gerelateerd nieuws

Voltallige Tweede Kamerfractie PvdD in Duurzame top 100

De gehele Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren staat in de Duurzame top 100 van 2013, vandaag in Trouw. Bekijk hi...

Lees verder

Vervolggesprek Thieme en ambassadeur Roemenië massale doding zwerfhonden

Marianne Thieme spreekt morgen voor de tweede keer met de ambassadeur van Roemenië over de massale dood van zwerfhonden die m...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief