VN nodigt Marianne Thieme uit voor vertoning Meat the Truth in Brussel


25 mei 2010

Den Haag, 25 mei 2010 – Op uitnodiging van de Verenigde Naties presenteert fractievoorzitter Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) morgenavond de documentaire Meat the Truth in Brussel. De documentaire, die inmiddels in zestien landen is uitgebracht, toont de invloed van de intensieve veehouderij op de klimaatverandering en is daarmee een belangrijke aanvulling op eerdere klimaatfilms. Eerder vertoonde Thieme Meat the Truth al tijdens de 17th session of the Commission on Sustainable Development van de Verenigde Naties in New York.

Meat the Truth, een productie van het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren (de Nicolaas G. Pierson Foundation), staat centraal tijdens het maandelijkse filmevenement van het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties (UNRIC). UNRIC vertoont films die relevant zijn voor een specifiek VN-vraagstuk en wil daarmee bewustwording en begrip creëren over actuele kwesties. Meat the Truth is geselecteerd voor de filmavond van 26 mei, die in het teken staat van Wereldmilieudag. Marianne Thieme presenteert de film en gaat in debat met het publiek.

Thieme is verheugd over de interesse van de Verenigde Naties. ‘De intensieve veehouderij is verantwoordelijk voor meer uitstoot van broeikasgassen dan al het verkeer en vervoer samen. Meat the Truth is wereldwijd erg goed ontvangen, maar dat de VN onze conclusies interessant genoeg vindt om te verspreiden, is een nieuwe mijlpaal’.
Meat the Truth is uitgekomen in 2007 en inmiddels in dertien taalversies beschikbaar. Op 19 mei jongstleden ging de nieuwste productie van de NGPF in première onder de titel Sea the Truth. Deze documentaire waarschuwt voor het uitsterven van vissoorten dat binnen onze generatie dreigt te gebeuren door overbevissing en de sterk verslechterde conditie van zeeën en oceanen.

Gerelateerd nieuws

Verlos ons van het CDA!

Amsterdam, 24-05-2010 – PINK!, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, heeft een openbare aanklacht ...

Lees verder

CDA wederom op ramkoers met Sea Shepherd

Den Haag, 26 mei 2010 - Demissionair CDA-minister Eurlings wil versneld wetgeving doorvoeren om schepen de Nederlandse nati...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief