Verlos ons van het CDA!


24 mei 2010

Amsterdam, 24-05-2010 – PINK!, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, heeft een openbare aanklacht opgesteld over 8 jaar destructief dieren-, natuur- en milieubeleid onder 4 kabinetten Balkenende onder de domeinnaam ‘Verlos ons van het CDA.nl’ met daarin een top 100 van groene CDA-missers.

PINK! vindt namelijk dat er tenminste 100 goede redenen zijn waarom er geen coalitie gevormd zou moeten worden met het CDA. Het CDA heeft in de afgelopen kabinetsperiodes gezorgd voor een dramatische achteruitgang op het gebied van dierenwelzijn, natuur en milieu en heeft daarnaast tal van voorgestelde verbeteringen gesaboteerd. Een nieuwe regeringsperiode met het CDA zou desastreuze gevolgen hebben voor het in samenhang bestrijden van de crises op het gebied van diergezondheid, volksgezondheid, biodiversiteit, voedselverdeling, waterschaarste, fosfaat en mest. Tevens opent PINK! op deze site een webforum waarin kiezers van gedachten kunnen wisselen over de gevolgen voor dieren, natuur en milieu van het CDA-beleid.

Tal van CDA-kopstukken namen al afstand van het beleid van de eigen partij en ook binnen de agrarische wereld wenden steeds meer kiezers zich af van het CDA die ervoor zorgde dat inmiddels 50 boerenbedrijven per week moeten stoppen. Ex-CDA-minister Veerman die eerder al vaststelde dat ‘het systeem is vastgelopen, omdat we veevoer importeren, varkens exporteren en blijven zitten met de rommel’, heeft afstand genomen van het natuurbeleid van het CDA en adviseert om ‘met je groene hart te kiezen’, wat zoveel betekent als dat je keuze beperkt is tot de Partij voor de Dieren of GroenLinks.
Herman Wijffels , informateur van het huidige kabinet, pleit sinds 2001 voor een duurzame veehouderij, maar wordt niet gehoord binnen het CDA. Ook CDA-coryfeeën als Lubbers nemen afstand van de onduurzame koers en het gebrek aan ‘rentmeesterschap’ binnen het CDA.

De 100 goede redenen om Nederland te verlossen van het CDA zijn op een rij gezet op verlosonsvanhetcda.nl.

Gerelateerd nieuws

De Partij voor de Dieren helpt Van Roosmalen aan nieuw paspoort

De wereldberoemde primatoloog Marc van Roosmalen ontvangt morgen zijn Nederlands paspoort. Vandaag legt hij de verbondenhe...

Lees verder

VN nodigt Marianne Thieme uit voor vertoning Meat the Truth in Brussel

Den Haag, 25 mei 2010 – Op uitnodiging van de Verenigde Naties presenteert fractievoorzitter Marianne Thieme (Partij voor d...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief