Verhagen schof­feert Kamer over gasopslag Bergermeer


17 mei 2011

Den Haag, 17 mei 2011 - Morgenavond zal er op verzoek van de Partij voor de Dieren een spoed Algemeen Overleg gehouden worden over de gasopslag in de Bergermeer. Hierin wil Esther Ouwehand minister Verhagen ter verantwoording roepen over het negeren van de Kamer bij de onzorgvuldige besluitvorming rond dit omstreden project.

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakte vanochtend bekend het licht op groen te hebben gezet voor het omstreden gasopslagproject in de Bergermeer, een gebied met seismische activiteit. Hiermee gaat hij voorbij aan het nadrukkelijke verzoek van de Kamer eerst inzage te krijgen in het aanvullende veiligheidsonderzoek dat zij de minister had gevraagd.

Bovendien heeft de Kamer geen inzage gekregen in de Gas Storage Agreement, wat tevens eerder toegezegd was door de minister. De Partij voor de Dieren had om openbaarmaking van deze overeenkomst gevraagd, omdat daarin mogelijk al vergaande afspraken staan waarmee de plannen voor gasopslag onder de Bergermeerpolder al in augustus 2009 min of meer onomkeerbaar zijn gemaakt.

Esther Ouwehand: “Verhagen negeert bewust de wens van de Kamer om op basis van alle informatie een gedegen besluit te kunnen nemen. Het heeft er alle schijn van dat hij het gasopslagproject er koste wat kost doorheen wil drukken. Eerst heeft hij de gemeente Bergen al buiten spel gezet, en nu ook het parlement. Ongehoord en onacceptabel.”

Gerelateerd nieuws

Dialoog Megastallen mag niet ontaarden in monoloog Bleker

De Partij voor de Dieren heeft met verbazing kennisgenomen van de zeer smalle opzet die de Maatschappelijke Dialoog Megasta...

Lees verder

Kamervragen aan Rutte over de inzet van het Koninklijk Huis voor promotie zuivel- en vleessector

Den Haag, 17 mei 2011 - Marianne Thieme heeft minister-president Rutte en de staatssecretarissen van Economie, Landbouw en ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief