Dialoog Mega­stallen mag niet ontaarden in monoloog Bleker


11 mei 2011

De Partij voor de Dieren heeft met verbazing kennisgenomen van de zeer smalle opzet die de Maatschappelijke Dialoog Megastallen dreigt te gaan krijgen. Werd voor de Brede Maatschappelijke Discussie Kernenergie nog twee jaar de tijd genomen om met de bevolking van gedachten te wisselen, de Dialoog Megastallen moet binnen 6 weken haar beslag krijgen, terwijl nog onduidelijk is op welke wijze de bevolking in de dialoog betrokken gaat worden.

Dierenbeschermingsorganisaties moesten 5 maanden wachten op een uitnodiging, ondanks herhaalde verzoeken van hun kant.

Marianne Thieme: “Het mogen onder geen beding de Megastal Monologen van Henk Bleker worden, waarbij de staatssecretaris weer in tal van talkshows komt palaveren over de vele vermeende voordelen van megastallen voor dieren, natuur en milieu.”

De visie van de Partij voor de Dieren op de Dialoog Megastallen is hier te vinden.

De belangen van het agrarisch industrieel complex beginnen inmiddels zodanige omvang te krijgen dat het fotograferen van boerenbedrijven in enkele staten in de VS inmiddels al tot gevangenisstraf kan leiden.

Gerelateerd nieuws

Thieme stelt Kamervragen over grootschalig afschot van ganzen

Den Haag, 4 mei 2011 – Marianne Thieme heeft Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Bleker van Landbouw over het advies o...

Lees verder

Verhagen schoffeert Kamer over gasopslag Bergermeer

Den Haag, 17 mei 2011 - Morgenavond zal er op verzoek van de Partij voor de Dieren een spoed Algemeen Overleg gehouden word...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief