Varkens in Nood orga­ni­seert protest­kerst­dienst tegen de bio-industrie


7 december 2005

Stichting Varkens in Nood roept iedereen op om met kerst geen vlees te eten uit de bio-industrie. En voegt daaraan toe dat het elke dag een beetje kerst is.

Vrede op aarde, in de mensen een welbehagen en in de dieren louter onbehagen. De massale slacht - na een erbarmelijk leven - van miljoenen dieren voor de kerstdis is in strijd met alles waar kerst symbool voor staat. Met kerst is het goed mis. Vandaar de openbare protestkerstdienst in Paradiso - een voormalige kerk - op eerste kerstdag, met kerstredes van Mensje van Keulen en Koos van Zomeren, een literair concert van voormalig minister en ViN-ambassadeur Jan Terlouw met het Orion Ensemble en samenzang. Dit alles bij wijze van (bij tijd en wijle humorvolle) aanklacht tegen het verwoestend consumentisme van de mens, de manier waarop we in het algemeen met dieren omgaan en met kerst in het bijzonder.

Na het slotwoord van ViN directeur Hans Baaij, zal uitgever en muziekfanaat Vic van der Reijt kerstplaatjes draaien. Tijdens de nazit wordt een vegetarische lunch aangeboden door Kip in de Wei/grasei en Stichting Veko.

Mensen die niet in de gelegenheid zijn om te komen, kunnen de dienst volgen via www.fabchannel.com. Tijdens de dient zal een collecte worden gehouden. De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Kerk en Wereld.

Voorafgaand aan de dienst

Varkens in Nood gaat in een aantal plaatsen op stap met kerstvrouwen en kerstmannen om de goegemeente op de hoogte te brengen van dierenleed in het algemeen en tijdens kerst in het bijzonder. Op 20 december staat ViN bijvoorbeeld op het Leidseplein. De actiegroep Loesje zal posters ontwerpen en verspreiden.

Bron: Stichting Varkens in Nood

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief