Vandaag 14 verkie­zings­films Partij voor de Dieren in premiére in Tusch­inski


29 oktober 2006

Amsterdam, 30 oktober 2006 - Vandaag zal de Partij voor de Dieren een recordaantal verkiezingsfilms presenteren aan de pers. Als relatief kleine maar snelst groeiende partij, heeft de Partij voor de Dieren ervoor gekozen van internet haar hoofdpodium te maken voor de verkiezingscampagne, waarin de partij als eerste Partij voor de Dieren ter wereld zetels in een nationaal parlement wil gaan veroveren.
Nooit eerder in de Nederlandse parlementaire geschiedenis zette een politieke partij zoveel verkiezingsfilmpjes in. Op de website www.partijvoordedieren.nl zal een digitaal televisiekanaal worden ingericht om de verschillende films te kunnen downloaden, bekijken en doorsturen. Voor bezoekers van deze site is een prijs van € 1.000 te winnen voor deelnemers aan een webstrijd om de campagne van de PvdD nog meer glans te geven. De Partij voor de Dieren denkt via deze strategie veel nieuwe stemmen te kunnen trekken, temeer daar het aantal via de Stemwijzer verstrekte adviezen om Partij voor de Dieren te stemmen inmiddels de 100.000 ruim gepasseerd is.

Voor haar verkiezingsfilms heeft de Partij voor de Dieren hulp gekregen van diverse filmers en animators. Zo heeft de Franse professor Laurence Arcadias, veelvuldig gelauwerd voor haar werk als docent aan het wereldberoemde Maryland Institute College of Art (MICA), een competitie uitgeschreven onder haar studenten om verkiezingsfilms voor de PvdD te maken. Uit de inzendingen werden de beste twee gehonoreerd met een opdracht door de Partij voor de Dieren. Ook prof. Arcadias zelf maakte een animatie waarin de emancipatiestrijd voor dierenrechten vergeleken wordt met de strijd tegen rassensegregatie.

3D Animator Seger van Wijk van Cliffhanger maakte een roadmovie van een virtuele grootschalige verkiezingscampagne voor de Partij voor de Dieren. Beelden van de prijswinnende film Our Daily Bread van Nikolaas Geyrhalter werden gebruikt om op een indringende wijze het lot van dieren onder de aandacht te brengen. En Karen van Holst Pellekaan laat als Bep Brul (Loenatik) zien dat ook varkens rechten hebben. Daarnaast is er een film met stemadvies van Seal Alert Zuid Afrika, en is er een animatie van Niels Beekes waarin Kees van Kooten duidelijk maakt dat kiezers die zich blindstaren op de strijd Bos/Balkenende zich blij laten maken met een dooie mus.

De films gaan vandaag in première tijdens een persviewing in Tuschinski Amsterdam, aanvang 11.30 uur. Daarna zullen ze ingezet gaan worden via het internet en op televisie. De eerste uitzending op de Nederlandse TV zal vandaag plaatsvinden om 18.57 uur op Nederland 1.

Marianne Thieme zal de films presenteren met een korte inleiding. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Gerelateerd nieuws

Albert Heijn overspoeld met protestmails halal-beleid

Amsterdam, 24 oktober 2006 - Albert Heijn wordt overspoeld met protestmails tegen haar halal-beleid. Een uur na de uitzending...

Lees verder

Albert Heijn stopt met verkoop vlees van onverdoofd geslachte dieren

Amsterdam 30 oktober – De directie van Albert Heijn heeft onder druk van de door de Partij voor de Dieren georganiseerde publ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief