Tweede Kamer wil veiligheid gaswinning niet langer bij Econo­mische Zaken


9 mei 2017

DEN HAAG, 9 mei 2017 – De veiligheid van de Groningers in het gaswinningsgebied moet bij een ander ministerie worden ondergebracht dan bij het ministerie van Economische Zaken. De regering moet bovendien in een toekomstvisie schetsen hoe de gaswinning in Groningen beëindigd kan worden. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer, die dinsdag twee moties van de Partij voor de Dieren met deze strekking steunde.

"De veiligheid van de Groningse bewoners en de milieubelangen die op het spel staan, zijn te belangrijk om met een economische bril naar te kijken” zegt Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren), die de moties indiende. “De Onderzoeksraad voor de Veiligheid concludeerde al in 2015 dat er te veel macht lag bij één ministerie. Dat moet echt anders. En dat wórdt nu echt anders!

De nieuwe regering moet dankzij de aangenomen moties bovendien met een toekomstvisie komen, waarin staat hoe de Groningse gaswinning helemaal beëindigd kan worden, terwijl tegelijkertijd de Groningse regio wordt versterkt. Daarin moet duidelijk worden hoe Groningen kan bijdragen aan en meeprofiteren van een groene energietransitie.

https://www.partijvoordedieren.nl/moties/motie-wassenberg-toekomstvisie-met-schets-hoe-gaswinning-wordt-beeindigd-en-hoe-de-groningse-regio-versterkt-wordt

https://www.partijvoordedieren.nl/moties/motie-wassenberg-beleg-de-verschillende-belangen-rond-gaswinning-bij-verschillende-ministeries

Wij zijn tegen:

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief