Trek ontheffing voor circus­olifant in


8 juni 2016

De Partij voor de Dieren wil dat olifant Buba en twee zebra’s weggehaald worden uit Circus Freiwald. Het is sinds 2015 verboden om wilde zoogdieren in het circus te laten optreden, maar het circus heeft een ontheffing om met de olifant rond te reizen. Tegen de regels van deze ontheffing in, gebruikt het circus de olifant als publiekstrekker.

Sinds 15 september 2015 is het verboden om wilde zoogdieren in circussen op te laten treden. Omdat Circus Freiwald ontheffing heeft gekregen reist de Afrikaanse olifant Buba nog steeds mee met het circus door Europa. De olifant wordt door het circus als publiekstrekker gebruikt, ondanks een wettelijk verbod. Op internet is te zien hoe deze olifant wordt uitgelaten op de openbare weg en zo in contact wordt gebracht met het publiek. Daarnaast reizen er met het circus twee zebra’s mee. Ook dat is niet toegestaan.

De Partij voor de Dieren vindt dat er tegen deze overtredingen opgetreden moet worden. Daarom dient Kamerlid Frank Wassenberg vandaag een motie in om de olifant en de zebra’s in beslag te laten nemen. Wassenberg: “De wet is duidelijk, deze dieren mogen niet als publiekstrekker gebruikt worden. Nu blijkt dat het circus dit bij herhaling toch doet, verwachten wij dat de regering de wet handhaaft.

Gerelateerd nieuws

Houd referendum over TTIP en CETA!

De Partij voor de Dieren roept het kabinet op het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Canada (CETA) niet in werking te laten t...

Lees verder

Ric O'Barry spreekt in Tweede Kamer over Dolfinarium

Ric O’Barry, de oud-trainer van Flipper en wereldwijd boegbeeld van dolfijnbescherming, spreekt op 8 juni in de Tweede Kamer ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief