Thieme blijft weg uit protest


10 juni 2007
Den Haag, 11 juni 2007 - Het werkbezoek van de vaste kamercommissie van LNV aan de bio-industrie in Limburg is, in strijd met gemaakte afspraken, uitgemond in een promotietour voor de bio-industrie.

Hoewel was afgesproken in de commissie dat de kamerleden kennis zouden nemen van maatschappelijk omstreden ingrepen zoals het onverdoofd castreren, het vijlen van tanden, het couperen van staarten en het kappen van snavels, zijn deze ingrepen buiten het programma gelaten. Toen dit op het laatste moment duidelijk werd, heeft Marianne Thieme besloten uit protest weg te blijven en heeft alleen Esther Ouwehand met één fractiemedewerker deelgenomen aan het werkbezoek.

Tijdens het werkbezoek is een zichtstal voor varkens getoond (van het type dat door de Reclame Code Commissie als niet representatief voor de sector beoordeeld is), is een vleeskuikenbedrijf aangedaan en is een bezoek gebracht aan een zogenaamde verrijkte kooistal voor kippen. Tegen de afspraken in werd ook een bezoek aan een traditionele legbatterij uit het programma geschrapt.

De Partij voor de Dieren vindt dat de wijze waarop binnen de vaste kamercommissie de afspraken geschonden zijn, ernstig genoeg is om morgen een klacht in te dienen bij het Presidium van de Tweede Kamer.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief