Thieme blijft weg uit protest


10 juni 2007
Den Haag, 11 juni 2007 - Het werkbezoek van de vaste kamercommissie van LNV aan de bio-industrie in Limburg is, in strijd met gemaakte afspraken, uitgemond in een promotietour voor de bio-industrie.

Hoewel was afgesproken in de commissie dat de kamerleden kennis zouden nemen van maatschappelijk omstreden ingrepen zoals het onverdoofd castreren, het vijlen van tanden, het couperen van staarten en het kappen van snavels, zijn deze ingrepen buiten het programma gelaten. Toen dit op het laatste moment duidelijk werd, heeft Marianne Thieme besloten uit protest weg te blijven en heeft alleen Esther Ouwehand met één fractiemedewerker deelgenomen aan het werkbezoek.

Tijdens het werkbezoek is een zichtstal voor varkens getoond (van het type dat door de Reclame Code Commissie als niet representatief voor de sector beoordeeld is), is een vleeskuikenbedrijf aangedaan en is een bezoek gebracht aan een zogenaamde verrijkte kooistal voor kippen. Tegen de afspraken in werd ook een bezoek aan een traditionele legbatterij uit het programma geschrapt.

De Partij voor de Dieren vindt dat de wijze waarop binnen de vaste kamercommissie de afspraken geschonden zijn, ernstig genoeg is om morgen een klacht in te dienen bij het Presidium van de Tweede Kamer.


Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren vraagt om niet alleen de zichtstallen maar ook de horror te laten zien

Den Haag, 7 juni 2007 - De vaste kamercommissie voor LNV bezoekt maandag 11 juni a.s. een aantal intensieve veehouderij bedri...

Lees verder

Actie en protest PvdD werpt vruchten af!

Het CBL (Centraal Bureau Levensmiddelen) heeft op 12 juni laten weten dat supermarkten vanaf 2009 geen vlees meer zullen verk...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief