Start lande­lijke verkie­zings­cam­pagne overheid


27 april 2004

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Thom de Graaf heeft voor de campagne Europese Verkiezingen. U komt toch ook? gisteren, 27 april, in Den Haag het startsein gegeven.

Op 10 juni 2004 vinden in Nederland de Europese verkiezingen plaats. Het is bij deze verkiezingen van groot belang dat veel mensen van hun stemrecht gebruik maken. Elke stem kan bepalend zijn voor de invulling van de 27 Nederlandse zetels in het Europees Parlement. Daarom nodigt de overheid in een landelijke campagne alle kiesgerechtigden uit om deel te nemen aan de verkiezingen. De campagneslogan luidt: Verkiezingen. U komt toch ook?.

De campagne moedigt aan praktische bezwaren om niet te gaan stemmen over boord te zetten en bewust na te denken over stemmen als verworven recht. Uit onderzoek blijkt dat veel niet-stemmers praktische redenen aanhalen wanneer ze niet gaan stemmen. Opkomstbevorderend werkt discussie over het nut van stemmen en de politieke twistpunten. Het doel van deze campagne is, behalve om te wijzen op de datum, om kiezers bewust te maken van het belang van verkiezingen en hun stemrecht.

De Partij voor de Dieren wil graag dat zo veel mogelijk mensen gaan stemmen. En juist nu. Met een conservatief groen beleid in Europa, in Nederland en met de toetreding van 10 nieuwe landen, is het meer dan nodig dat dieren een stem hebben in Europa. Geef de Partij voor de Dieren daarom op 10 juni uw sympathiestem!

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief