Oprichting Partij voor de Dieren Brabant


28 april 2004

Tilburg, 29 april 2004 - Op zaterdag 1 mei wordt de werkgroep Brabant van de Partij voor de Dieren (PvdD) opgericht in het Natuurmuseum Brabant te Tilburg waarbij een prijs zal worden uitgereikt aan de Waarheidscommissie Vogelpest. De Partij voor de Dieren wint landelijk snel aan aanhang en slaat stap voor stap haar vleugels uit over het hele land. De PvdD Brabant zet zich in om dierenwelzijn op de (regionale) politieke agenda te zetten. Daarbij zal zij de komende periode actief campagne voeren voor de verkiezingen van het Europees Parlement op 10 juni.

Brabant is de laatste jaren veelvuldig geconfronteerd met de gevolgen van Europees beleid voor dieren. Met de massale aanwezigheid van intensieve veehouderij is Brabant een van de grootste mesthokken van Europa. De problemen die daar het gevolg van zijn bleven tijdens de MKZ- en vogelpestcrises niet beperkt tot de sector, getuige de pijnlijke taferelen met kippen in kratjes langs de weg en nodeloos gedode hobbygeiten op de afvalhoop. Voor veel Brabanders is dit een doorn in het oog, niet alleen voor de actieve dierenbeschermers. Andere politieke partijen volstaan met lippendiensten aan deze bezwaren, maar echte veranderingen blijven achterwege. Alleen de Partij voor de Dieren neemt ondubbelzinnig stelling.

De Europese verkiezingen op 10 juni a.s. zijn bij uitstek een gelegenheid voor de Brabantse burgers om een duidelijk signaal aan Brussel te geven. Toen de PvdD nog maar kort bestond, behaalde zij op een haar na een Tweede Kamerzetel. De Partij geniet nu landelijke bekendheid en wordt gesteund door vele bekende Nederlanders. In recente peilingen liet Maurice de Hond zien dat er een reële kans is op één of meer zetels in het Europees Parlement. De PvdD Brabant stelt zich tot doel om alle kiezers te mobiliseren die het ook belangrijk vinden dat een dergelijk signaal Brussel bereikt. De partij is politiek neutraal en heeft een realistisch programma, waardoor veel dieren het beter zullen krijgen. De Brabantse achterban is groot en het aantal actieve leden groeit snel.

De oprichting van PvdD Brabant is op zaterdag 1 mei om 14:00 uur in het Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434 te Tilburg. Namens de PvdD Brabant zal de nummer 5 op de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen een prijs uitreiken aan de Waarheidscommissie Vogelpest, welke de misstanden onderzoekt die zich tijdens de vogelpestcrisis hebben voorgedaan. Deze commissie heeft een prachtige voorbeeldfunctie voor Brabanders die zich willen inzetten voor dieren. Belangstellenden kunnen op 1 mei kennis komen maken met de partij.

Einde bericht

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasmijn de Boo (06 – 18291505), voorzitter PvdD Brabant en kandidaat voor de Europese verkiezingen. E-mail: brabant@partijvoordedieren.nl

U bent van harte welkom bij de oprichtingsvergadering aanwezig te zijn, er is daar ook gelegenheid tot het maken van foto’s.

Gerelateerd nieuws

Start landelijke verkiezingscampagne overheid

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Thom de Graaf heeft voor de campagne Euro...

Lees verder

Partij voor de Dieren, lijst 14!

Partij voor de Dieren, lijst 14! De Kiesraad heeft vandaag, 3 mei 2004, alle vijftien op 28 april jl. ingediende kandidatenli...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief