Standpunt over land­bouw­sub­sidies ten onrechte misbruikt


2 mei 2012

De Partij voor de Dieren hekelt de berichtgeving in de Telegraaf als zou Jaap Korteweg, de echtgenoot van partijleider Marianne Thieme, in strijd met de opvattingen van de partij landbouwsubsidie voor zijn biologische akkerbouwbedrijf hebben ontvangen.

Bekend is dat de Partij voor de Dieren ervoor pleit op termijn alle landbouwsubsidies af te schaffen. Dit staat geheel los van de huidige praktijk waarin tientallen procenten van de Europese Begroting aan subsidies wordt uitgekeerd aan de landbouw. Dat leidt tot internationale concurrentievervalsing en productie van goederen waar eigenlijk onvoldoende vraag naar is.

Esther Ouwehand: “Er wordt gesuggereerd dat de Partij voor de Dieren in verlegenheid zou zijn gebracht, maar eigenlijk zouden het CDA en de VVD verlegen moeten zijn: die partijen pleiten voor het behoud van landbouwsubsidies. Het verwijt dat aan de Partij voor de Dieren wordt gemaakt, is vergelijkbaar met de situatie om politici die pleiten voor beperking van de hypotheekrenteaftrek "graaiers" te noemen terwijl de huidige omstandigheden het gebruik van die aftrek vanzelfsprekend maken.”

Lees hier de bijdrage van Esther Ouwehand aan het debat over de nieuwe begroting van 2013.

Gerelateerd nieuws

Dierenpolitie geofferd uit wraak

Je kunt niet alles terugdraaien. Dat zegt de Dierenbescherming, en dat zegt ook de Partij voor de Dieren. Sinds de komst v...

Lees verder

Kamervragen over dode zeehonden en bruinvissen

De vele visnetten en visfuiken in de Grevelingen zijn mogelijk de oorzaak van de hoge sterfte onder bruinvissen en zeehond...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief