Staats­se­cre­taris aan de leugen­de­tector


1 december 2011

De Partij voor de Dieren heeft een meldpunt geopend voor de onwaarheden van staatssecretaris Bleker ten aanzien van zijn landbouw- en natuurbeleid. Deze 'leugendetector van Bleker' zal de basis vormen voor een zwartboek over het beleid van de staatssecretaris.

Het meldpunt is geopend naar aanleiding van de uitzending van Kamerbreed (26 november), waarin VVD-prominent Ed Nijpels zegt dat staatssecretaris Henk Bleker "voortdurend onwaarheden spreekt" over het natuurbeleid. Nijpels zei dat in een gesprek over de ontwikkelingen in het Flevolandse natuurgebied Oostvaarderswold. Aan de realisatie van dat nieuwe natuurgebied wil Bleker geen geld meer geven en hij baseert zich daarbij volgens Nijpels op leugens: "Wat hij bijvoorbeeld doet, is de argumenten die worden aangedragen door het Planbureau voor de leefomgeving of door tachtig hoogleraren voortdurend verdraaien", zei Nijpels in het radioprogramma. Ten aanzien van het landbouwbeleid gaat Bleker ten onrechte uit van het idee dat megastallen goed zijn voor het dierenwelzijn.

De Partij voor de Dieren roept daarom iedereen op er melding van te maken wanneer zij Bleker betrappen op het romantiseren van de werkelijkheid. Er zijn verschillende methoden om leugens op het spoor te komen. Meldingen kunnen worden doorgegeven via het formulier op de website van de Partij voor de Dieren. Persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Gerelateerd nieuws

Veilig vliegen: Geen voedselgewassen maar zonnepanelen bij Schiphol

De gras- en landbouwgronden bij de luchthaven, die veel vogels aantrekken, moeten zo snel mogelijk plaatsmaken voor zonnep...

Lees verder

Megastallen: de leugen regeert!

Tijdens het debat over megastallen heeft Marianne Thieme staatssecretaris Bleker verweten dat hij de barre werkelijkheid v...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief