‘Share, Love & Respect’: Partij voor de Dieren bij Pride Walk Amsterdam


25 juli 2016

Zaterdag 23 juli stond de hoofdstad in het teken van solidariteit, verdraagzaamheid en respect. Duizenden mensen liepen mee tijdens de Pride Walk in Amsterdam, onderdeel van de Europride, waarbij werd opgeroepen om geweld en discriminatie tegen lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders (LHBT) te stoppen. De Partij voor de Dieren ondersteunt deze oproep en liep daarom mee met de parade.

De Partij voor de Dieren is tegen elke vorm van discriminatie en pleit dan ook voor gelijke rechten voor LHBT. De belangrijkste drijfveer van de partij is het opkomen voor de belangen van kwetsbare en/of achtergestelde groepen en het verdedigen van hun belangen tegen het vermeende recht van de sterkste. De Partij voor de Dieren van mening dat de overheid een krachtig LHBT-beleid moet voeren en dat er geïnvesteerd moet worden in LHBT-emancipatie in multiculturele en religieuze kringen. Het motto van de partij 'Hou vast aan je idealen' is voor deze gelegenheid omgedoopt tot 'Hou vast aan je roze idealen'.

Tijdens de indrukwekkende optocht overheerste het gevoel van vrijheid, solidariteit en respect. Duizenden mensen sloten zich aan, waaronder enthousiaste leden van de Partij voor de Dieren.

Foto's: Thomas Schlijper

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief