PvdD wil ophel­dering over vergunning omstreden geitenstal Landerd


1 april 2013

Marianne Thieme heeft Kamervragen gesteld over het besluit van de minister van Infrastructuur en Milieu om de omstreden vergunning voor de bouw van een geitenstal in de gemeente Landerd niet te vernietigen. De stal vormt een gevaar voor de volksgezondheid. Bovendien is de bouwvergunning strijdig met de bouwstop voor geiten- en schapenhouderijen in Noord-Brabant en is de vergunning in 2010 op een niet correcte manier afgegeven.

De gemeente Landerd gaf tijdens de Q-koorts epidemie in 2010 een vergunning af voor de bouw van de geitenstal. De provincie Noord-Brabant had echter al een bouwstop voor geiten- en schapenhouderijen ingesteld om gevaren voor de volksgezondheid te beperken. In de zomer van 2012 heeft de provincie Noord-Brabant alsnog een verzoek ingediend om vernietiging van de vergunning door de Kroon. De minister van Binnenlandse Zaken schorste de bouwvergunning tot een definitief besluit zou komen. Minister Schultz van Haegen heeft nu besloten niet tot vernietiging over te gaan en de bouw van de omstreden stal toe te staan.

De PvdD vindt het ongewenst dat de minister besluit dat de bouw van de omstreden geitenstal in de gemeente Landerd alsnog door kan gaan en roept de minister via Kamervragen ter verantwoording.

Gerelateerd nieuws

Marianne Thieme presenteert 'La vérité sur la viande' in Parijs

Marianne Thieme presenteert op 3 april in Parijs ‘La vérité sur la viande’, de Franstalige versie van de klimaatbundel Meat t...

Lees verder

Haagse primeur: Marianne Thieme opent eerste vegetarische snackbar van Nederland

Marianne Thieme opent op vrijdag 5 april de eerste snackbar in Nederland waar alleen vegetarische en veganistische producten ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief